Στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank που συνεδριάζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν οι προσφορές των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Το χθεσινό κλείσιμο του VDR της Attica Bank ανέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, 4 – 6 ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είτε μεμονωμένα είτε σε συμπράξεις. Ο ακριβής αριθμός των ενδιαφερόμενων αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα από τους συμβούλους, Axia Ventures και Euroxx, οι οποίοι θα ελέγξουν το κατά πόσον οι δηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν δεσμευτικό ή μη χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, θα υποβάλουν όλα τα δεδομένα τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση.

Θα ξεκινήσει έτσι μία περίοδος διερεύνησης των δηλώσεων ενδιαφέροντος τις επόμενες ημέρες προκειμένου να διασαφηνιστούν οι όροι που θέτει ο κάθε υποψήφιος για τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ. Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Attica Bank έχει ορίσει το εύρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από 120 έως 240 εκατ. ευρώ.

Η εξέταση των όρων της κάθε «προσφοράς» αναμένεται ότι θα απαιτήσει σίγουρα ένα διάστημα κάποιων ημερών πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία αποτελεί την προθεσμία που έχει θέσει στην Attica Bank ο SSM και συνακόλουθα η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να δηλωθεί ο τρόπος (και ο επενδυτής) με τον οποίο η Τράπεζα θα καλύψει το κεφαλαιακό κενό της.

Δεδομένου ότι θα «τρέχει» επίσης για 15 ημέρες μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για τη διαπραγμάτευση των warrants της Attica Bank στο Χρηματιστήριο προτού αυτά μετατραπούν σε μετοχές, εκτιμάται ότι οι σύμβουλοι Axia Ventures και Euroxx θα απευθύνουν αίτημα στις εποπτικές αρχές για την παράταση της προθεσμίας της 30ής Σεπτεμβρίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται αναγκαίο για την προετοιμασία της ΑΜΚ μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, αφού θα έχει δοθεί και εικόνα για το ποιο ποσοστό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα κληθεί ενδεχομένως να καλύψει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα ονόματα των επενδυτών που εκδήλωσαν χθες ενδιαφέρον για την Αttica Bank φαίνεται να περιλαμβάνουν τις Bain Capital και JC Flowers που βάσει των πληροφοριών του προηγούμενου διαστήματος, είχαν κοινό σύμβουλο την UBS και υπέβαλαν από κοινού «υποψηφιότητα». Στους ενδιαφερόμενους επενδυτές είχαν ακουστεί επίσης η Davidson Kempner, η Ellington, αλλά και ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας – μεγιστάνας του χάλυβα Σαντζίβ Γκούπτα.