Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει, σχετικά με τα “μυστικά” στην αναζήτηση πτήσεων που εγγυώνται πιο οικονομικές τιμές. Όσον αφορά το timing, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) γνωρίζουν πως η Τρίτη φημολογείται να είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας για να κλείσεις φθηνές πτήσεις χωρίς να υπερβείς το budget, όμως, τι ισχύει πραγματικά; Η Google Flights έχει, επιτέλους, την απάντηση.

Η πλατφόρμα της Google μοιράστηκε νέες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2023, μεταξύ των οποίων και η κατάρριψη του μύθου της “Τρίτης”. Αυτό, φαίνεται, πως ίσχυε μέχρι πριν από μια δεκαετία, όταν οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούσαν τις νέες τους εκπτώσεις τις Τρίτες και προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν γρήγορα τις τιμές η μία της άλλης. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα.

Τα πιο χρήσιμα tips της Google Flights για (όσο το δυνατόν) πιο φθηνές πτήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Google Flights, οι τιμές των πτήσεων είναι κατά μέσο όρο περίπου 1,9% φθηνότερες τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τις Πέμπτες σε σύγκριση με τις τιμές των πτήσεων το σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά την ημέρα αναχώρησης, η μηχανή αναζήτησης διαβεβαιώνει ότι είναι φθηνότερο να πετάξεις στη μέση της εβδομάδας από ό,τι το σαββατοκύριακο. Οι πτήσεις μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης μπορεί να είναι μεταξύ 12% και 20% φθηνότερες από εκείνες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής. Η Google Flights προτείνει επίσης να κλείσεις πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό, καθώς οι τιμές τους είναι κατά 20% χαμηλότερες από εκείνες χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Τι ισχύει με τις πτήσεις εσωτερικού;

Μια άλλη ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση μεταξύ των ταξιδιωτών είναι ότι οι πτήσεις είναι φθηνότερες πιο κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού. Ωστόσο, η Google Flights συνιστά για ταξίδια εσωτερικού, να κάνεις κράτηση για τις πτήσεις σας μεταξύ 21 και 60 ημερών πριν από την αναχώρηση , όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό σου.

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις μία διεθνή πτήση

Αν θέλεις να ταξιδέψεις στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οι μέσες τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες 71 ημέρες πριν από την αναχώρηση, αν και το 2022, έπεσαν μόλις 22 ημέρες πριν από την ημερομηνία απογείωσης. Σύμφωνα με το Google Flights, το τυπικό χαμηλό εύρος τιμών για διεθνείς πτήσεις, ειδικά για ταξίδια στα μέσα Δεκεμβρίου, είναι τώρα 54 έως 78 ημέρες πριν από την απογείωση.

Διαβάστε ακόμη: