Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι τα σενάρια για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης έχουν αλλάξει για ορισμένα κομβικά υπουργεία.

Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Ν. Δένδια στη θέση του προέδρου της Βουλής, όπως αρχικά φέρεται να είχε στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαντάζει πλέον απίθανο.

Οι εκατό χιλιάδες σταυροί που συγκέντρωσε σε μια αισθητά μικρότερη εκλογική περιφέρεια έχουν ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.

Επιπροσθέτως μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι απλά τον έχει σε εκτίμηση, αλλά σε συζητήσεις με το στενό του περιβάλλον είναι κατηγορηματικός πως ο Κερκυραίος πολιτικός ουδέποτε τον υπονόμευσε, όπως κάποιοι ισχυρίζονταν και αντιθέτως ο ρόλος του στην κυβέρνηση υπήρξε ενωτικός!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος δέχεται να μετακινηθεί αναλαμβάνοντας ένα κρίσιμο υπουργείο.

Γι΄ αυτό πιθανότατα ο Νίκος Δένδιας θα τοποθετηθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνηση στο υπουργείο Εξωτερικών του Κωστή Χατζηδάκη, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη με την τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως που προορίζονταν για το υπουργείο Άμυνας.

Βεβαίως ακούγεται πέριξ της οδού Πειραιώς ότι πιθανόν ο νέος πρωθυπουργός να τοποθετήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο Υπ. Οικονομικών, στη θέση του Χρ. Σταικούρα, αν και για τη θέση αυτή παίζει δυνατά και ο Θοδωρής Σκυλακάκης!

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετακινείται ο Κ. Τσιάρας και τη θέση του πιθανότατα καταλαμβάνει ο Δ. Καιρίδης.

Ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του υπ. Δικαιοσύνης είναι και ο Γ. Γεραπετρίτης!

Ο πρώην υπ. Επικρατείας που εσχάτως ανέβασε τις μετοχές του στο Μαξίμου διαχειριζόμενος την υπόθεση των Τεμπών, αν δεν φύγει για Επίτροπος στη θέση του Μαργαρίτη Σχοινά, κάτι που δεν είναι βέβαιο γιατί ο Κυριάκος έχει πλέον δεύτερες σκέψεις, θα κατευθυνθεί προς κάποιο υπουργείο!

Ο ίδιος ο Γεραπετρίτης φέρεται να θέλει το υπ. Εσωτερικών!

Ωστόσο ο Μητσοτάκης κατά τις πληροφορίες θέλει να συνενώσει το Εσωτερικών με το Ψηφιακής πολιτικής πιθανότατα υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη που πρώτευσε στην Α’ Αθήνας!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να διαρρέει πως έχει κλειδώσει το υπ. Μεταφορών με τον Γ. Καραγιάννη να διατηρείται στη θέση του υφυπ. Δημοσίων έργων!

Και πως τη θέση του στο Ανάπτυξης θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης!

Για το Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι θα παραμείνει και υποστηρίζει πως έχει αποσπάσει το οκ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες λένε πως για το εν λόγω υπουργείο έχει δείξει ενδιαφέρον ο Νότης Μηταράκης, ενώ για τη θέση του υφυπουργού λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταυρόπουλος, στέλεχος του Ιδρύματος Νιάρχου και προσωπική επιλογή του κ. Διακόπουλου!

Σε δυνατό υπουργείο προβλέπεται να αξιοποιηθεί και ο Μιχ. Χρυσοχοίδης που πρώτευσε σε σταυρούς απέναντι στον Μ. Βαρβιτσιώτη, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτεί μαζί με τον Πιερρακάκη τα ηχηρά ονόματα της διεύρυνσης!

Φημολογείται εντόνως το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Τέλος για το Υπ. Υγείας ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της κυρίας Αγαπηδάκη, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κολλητής και προστατευόμενης του Απόστολου Δοξιάδη!

Διαβάστε περισσότερα