Οι πρώτες μέρες των Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία εγκαταστάθηκαν στον Λευκό Οίκο αυτό το Σαββατοκύριακο, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

«Η κατοικία έχει και πάλι ζωή» ανέφερε μια πηγή του Λευκού Οίκου στο CNN. «Είναι η περίοδος του μήνα του μέλιτος όπου όλα δείχνουν νέα». Ναι, αλλά πώς πέρασε το πρώτο της Σαββατοκύριακο η οικογένεια Μπάιντεν στην προεδρική κατοικία;

Τα μέλη της οικογένειας παρακολούθησαν ταινίες στον κινηματογράφο του Λευκού Οίκου, με συνοδεία σνακ από τους σεφ της οικίας, με τα περισσότερα από τα πέντε μεγαλύτερα εγγόνια των Μπάιντεν να συγκεντρώνονται στην αίθουσα, σύμφωνα με μια άλλη πηγή εξοικειωμένη με τις δραστηριότητες. Φυσικά, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς όλοι φορούσαν μάσκες.

Κατέφθασαν και τα πρώτα σκυλιά

Την Κυριακή, τα πρώτα σκυλιά έφτασαν από το Ντελαγουέρ, όπου περίμεναν μέχρι να ανοίξουν οι κούτες από την μετακόμιση και να ετοιμαστούν οι χώροι ώστε να γίνει πιο άνετη η διαμονή για τα δύο Γερμανικά Ποιμενικά.
«Ο Τσαμπ απολαμβάνει το νέο του κρεβάτι σκύλου δίπλα στο τζάκι και ο Μέιτζορ λατρεύει να τρέχει στο γκαζόν» ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ο Τσαμπ ζούσε στην κατοικία του αντιπροέδρου κατά την διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Μέιτζορ υιοθετήθηκε από την οικογένεια το 2018, από ένα καταφύγιο ζώων στο Ντελαγουέρ.

Βόλτες στα καταστήματα

Επίσης, την Κυριακή ο πρόεδρος παρακολούθησε μια λειτουργία στην εκκλησία, μαζί με τον γιο του Χάντερ και τις εγγονές του Φίνεγκαν και Μέισι, ενώ σταμάτησε να πάρει και ένα μπέιγκελ. Τα στενά δρομάκια της Τζορτζτάουν ήταν φραγμένα από περιπολικά και άνδρες της Προστασίας, ενώ ο Χάντερ σταμάτησε για να πάρει μπέιγκελ από το «Call Your Mother», ένα δημοφιλές κατάστημα.

Η κυριακάτικη λειτουργία και η στάση για μπέιγκελ

Η επίσκεψη των Μπάιντεν σε ένα κατάστημα εστίασης της Ουάσινγκτον, την 5η ημέρα της προεδρίας του, τον φέρνει σε μεγάλη αντίθεση με τις ενέργειες του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ. Στα τέσσερα χρόνια του στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ σπάνια έτρωγε έξω και όταν το έκανε, επισκεπτόταν μόνο ένα μέρος – το εστιατόριο στο ξενοδοχείο Τραμπ.

Κι ενώ η οικογένεια Μπάιντεν απολαμβάνει τις πρώτες της ημέρες στον Λευκό Οίκο, φαίνεται ότι δεν ξεχνά να τηρεί τις απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά στον κορωνοϊό. «Η οικογένεια είναι πολύ καλή σε αυτό το θέμα» δήλωσε μια πηγή του Λευκού Οίκου στο CNN, αναφερόμενη στην χρήση μάσκας και στην τήρηση των αποστάσεων από το προσωπικό.

Διαβάστε επίσης Τζιλ Μπάιντεν: Μια εκπαιδευτικός στον Λευκό Οίκο