Η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να περάσει την πόρτα του Λευκού Οικου. Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν είναι εκπαιδευτικός εδώ και δεκαετίες και αποτελεί το στήριγμα και την έμπνευση του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ.
Η Τζιλ είχε ενεργό ρόλο σε όλη την εκλογική αναμέτρηση και έκανε την εμφάνιση της με ομιλίες σε όλες τις πολιτείες-κλειδί οι οποίες και επέφεραν την νίκη στον Τζον Μπάιντεν. Η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκε με τον Τζον το 1977 και αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή του. Βρέθηκε στον δρόμο του μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Η Τζιλ Μπάιντεν διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και απέκτησε διδακτορικό στην εκπαίδευση.
Εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει.
Η Τζιλ Μπάιντεν, με εξαίρεση την Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο, που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.
Περνάει για δεύτερη φορά το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Εχει διατελέσει δεύτερη τη τάξη κυρία της χώρας στα χρόνια της διακυβέρνησης Ομπάμα, από το 2009 μέχρι το 2017, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου τη θεωρεί τον πιο καταδεκτικό, χαμογελαστό άνθρωπο που συναναστράφηκε στη διάρκεια της θητείας τους.
Η Τζιλ Μπάιντεν στιλιστικά είναι μια κλασσική Αμερικανίδα. Κάτω από τα αυστηρά ταγέρ, τις εντυπωσιακές τουαλέτες που φορά όταν η περίσταση το απαιτεί και τα αγαπημένα της ψηλόμεσα στενά τζιν παντελόνια, κρύβει σίγουρα μια γυναίκα με ανεξάντλητες δυνάμεις για την οικογένεια της και τον σύζυγο της.