Ο Διονύσης Ατζαράκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε να κάνει ένα χιουμοριστικό βίντεο, με μία δόση σκληρής ειλικρίνειας, με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Βρανά, προκειμένου να παρουσιάσει τις δυσκολίες των ανάπηρων ατόμων στην Ελλάδα.

Στο βίντεο, με τίτλο Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα περνάνε τέλεια!, παρακολουθούμε τα προβλήματα ενός ανάπηρου ατόμου στην καθημερινότητα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο.

Από την αρχή παρουσιάζεται η έλλειψη ενσυναίσθησης και παιδείας, προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, με τον stand up comedian, Διονύση Ατζαράκη να παρκάρει σε ράμπα αναπήρων. Για να πειστεί ο οδηγός να βρει άλλη θέση χρειάζεται ακόμα και να «απειληθεί» με ένα κλειδί, όπως δείχνει η stand up comedian.

Στην συνέχεια βλέπουμε, ότι τα ανάπηρα άτομα αναγκάζονται καθημερινά να έρχονται αντιμέτωπα με συμπεριφορές οίκτου και συγκαταβατικότητας, από άτομα που δέχονται δήθεν «μαθήματα ζωής» από τους ανάπηρους συμπολίτες τους. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο κωμικός, μάλιστα, σε ένα στιγμιότυπο όπου η Κατερίνα Βρανά πάει να αγοράσει ένα κουλούρι, της φέρεται σαν να μην έχει την ικανότητα να μασήσει. «Να στο κόψω σε κομματάκι; Να το μασήσω και να στο δώσω από το στόμα μου;» της λέει, κάνοντάς τη έξαλλη.

Διαβάστε ακόμη: