Οι καθαρές πωλήσεις της Red Bull ξεπέρασαν για πρώτη φορά πέρυσι τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,9 δισεκατομμύρια δολάρια), χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για το ενεργειακό ποτό της.

Η αυστριακή εταιρεία πούλησε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια κουτάκια του καφεϊνούχου ποτού, μια αύξηση 4,8% από το 2022, σύμφωνα με μετρήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της. Ο ρυθμός επέκτασης επιβραδύνθηκε από δύο χρόνια διψήφιων αυξήσεων.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% στα 10,5 δισ. ευρώ, έναντι αυξήσεων 24% τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η παρουσία της εταιρείας έχει επεκταθεί σε 177 χώρες από την ίδρυσή της το 1987.

«Οι πωλήσεις, τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν και πάλι και έφτασαν στα καλύτερα επίπεδα στην ιστορία της εταιρείας», ανέφερε η Red Bull στην ιστοσελίδα της.

Οι πωλήσεις ποτών της Red Bull συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, ακόμη και καθώς η εταιρεία επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των αθλητικών της επενδύσεων. Οι χορηγίες προς τους αθλητές ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2022.

Ο Ολλανδός οδηγός αγώνων Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε πέρυσι τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος της Formula 1 για την ομάδα που ανήκει στη Red Bull. Η εταιρεία είναι επίσης χορηγός σε ποδοσφαιρικές ομάδες στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη και στη Βραζιλία. Έχει επίσης καταθέσει αίτηση για κανονιστική έγκριση στην Αυστρία αυτόν τον μήνα για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ομάδας ποδηλασίας δρόμου BORA-Hansgrohe.

Ως ιδιωτική εταιρεία που δεν έχει χρηματοοικονομικό χρέος ή τίτλους που να έχουν εκδοθεί δημοσίως, η Red Bull προσφέρει ως επί το πλείστον πληροφορίες για τις δραστηριότητές της μέσω των ετήσιων εκθέσεων που κατατίθενται στο αυστριακό εταιρικό μητρώο και των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της.

Ο Mark Mateschitz, ο γιος του ιδρυτή Dietrich που πέθανε το 2022, πήρε πέρυσι μέρισμα ύψους 582 εκατομμυρίων ευρώ μετά το 49% του μεριδίου του. Μέλη της ταϊλανδικής οικογένειας Γιοβιντίγια κατέχουν το υπόλοιπο 51%.

«Τα αναπτυξιακά μας σχέδια για το 2024 προβλέπουν τη συνέχιση των θετικών εξελίξεων που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής και – ως συνήθως για τη Red Bull – θα χρηματοδοτηθούν από τις λειτουργικές ταμειακές ροές», ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: