Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξεις το πού θα πας διακοπές είναι να λάβεις υπόψη σου την ασφάλεια του μέρους που πρόκειται να ταξιδέψεις, κάτι που υπολογίζεται σε ετήσια βάση από διάφορα ινστιτούτα και μετράει με έγκυρο τρόπο την απουσία εγκληματικότητας και το μικρό ποσοστό να σε ληστέψει ή να σε εξαπατήσει κάποιος. Γι’ αυτό και έχει σημασία να ξέρεις ποιες πόλεις βρίσκονται στη λίστα με τους πλέον ασφαλείς και φιλήσυχους προορισμούς του κόσμου .

Οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου

Οι πόλεις που καταλαμβάνουν τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ εκτός από ασφαλείς, με φιλήσυχους κατοίκους, είναι και πολύ όμορφες – να ένας ακόμα λόγος για να ταξιδέψεις σε αυτές και να περάσεις εκεί τις διακοπές σου.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι η Ιαπωνία αποτελεί την πλέον ασφαλή και φιλόξενη χώρα του κόσμου για τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν σε αυτή, καθώς έχει διπλή παρουσία στη λίστα, με το Τόκιο, που είναι η πρωτεύουσά της, και το Κιότο.

Οι τρεις κορυφαίες πόλεις της λίστας, πάντως, όπως θα δεις στη συνέχεια, βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, αν και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πιο ασφαλής πόλη της ΕΕ, δε, είναι η Κοπεγχάγη, με την πρωτεύουσα της Δανίας να βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ καμία πόλη της Ελλάδας δεν φιγουράρει στο top-10.

Οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο

1. Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της Ισλανδίας

2. Βέρνη, πρωτεύουσα της Ελβετίας

3. Μπέργκεν, Νορβηγία

4. Κιότο, Ιαπωνία

5. Ταϊπέι, Ταϊβάν

6. Σιγκαπούρη

7. Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας

8. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

9. Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας

10. Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας

Διαβάστε περισσότερα