Η Ελλάδα ενδείκνυται για τον γυμνισμό. Υπάρχουν κρυφά και φανερά σημεία που μπορείς να κάνεις γυμνισμό είτε ως “επαγγελματίας παίκτης” είτε για την “εμπειρία”. Παρακάτω επιλέξαμε 5 παραλίες στα ελληνικά νησιά που σε περιμένουν να ξαπλώσεις ολόγυμνος στην χρυσαφένια τους άμμο.

1) Μικρή Ιταλίδα, Άνω Κουφονήσι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν πας, μετά θα τη ζητάς. Ο λόγος για την παραλία της Ιταλίδας στο Άνω Κουφονήσι. Το νησί με τα καταγάλανα νερά πλαισιωμένα από χρυσαφένια άμμο. Η Ιταλίδα αποτελεί την πιο διάσημη παραλία του νησιού και η μικρή Ιταλίδα είναι εκείνη που φιλοξενεί όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Η μικρή Ιταλίδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για τους γυμνιστές και τα νερά της σε προ(σ)καλούν να βγάλεις το μαγιό σου.

2) Μαντώματα, Ρόδος

Για το Φαληράκι θα έχεις ακούσει. Για την κρυφή παραλία Μαντώματα που βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Καθαρά και στον κόλπο του Άντονι Κουίν, ίσως να είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών στον πλανήτη και αποτελεί πόλο έλξης για κάθε γυμνιστή του κόσμου από την δεκαετία του ‘60. Είναι επίσημα αναγνωρισμένη και αν επισκεφτείς το Νησί των Ιπποτών, μία βόλτα είναι επιβεβλημένη.

3) Χαλικιάδα, Αγκίστρι

Η ομορφότερη παραλία του νησιού και ταυτόχρονα με την δυσκολότερη πρόσβαση. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να φτάσεις. Αγαπημένος προορισμός για τους γυμνιστές ενώ δε θα νιώσεις αμήχανα αν επιλέξεις να φορέσεις το μαγιό σου.

4) Καλαμιές, Πάρος

Η prive παραλία της Πάρου που λίγοι γνωρίζουν. Βρίσκεται μακριά από τις κοσμικές παραλίες του νησιού και θα τη συναντήσεις ανάμεσα στις Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι. Ήσυχη παραλία μόνο για λίγους, σε τέτοιο σημείο που όσοι την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι πλέον γνωρίζονται μεταξύ τους.

5) Ρούκουνας, Ανάφη

Αγαπημένος προορισμός για όσους επιθυμούν να κάνουν ελεύθερο camping και να έρθουν σε αρμονία με τη φύση. Το μισό κομμάτι της παραλίας καταλαμβάνεται από τους γυμνιστές και αποτελεί ένα κοινό μυστικό των ντόπιων, παρότι οι ταμπέλες προειδοποιούν πως απαγορεύεται η κατασκήνωση και ο γυμνισμός. Το “παράνομο” είναι πάντα πιο γοητευτικό.