Επειδή πολύς λόγος γίνεται στην πιάτσα σχετικά με τους κάθε λογής ντηλαδόρους, που κλείνουν επιχειρηματικές συμφωνίες και εξαγορές, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές, για να μην γίνονται παρερμηνείες, ότι δεν είναι όλα τα ντηλ ίδια, ούτε όλοι οι παίκτες ίδιοι, ούτε οι ενδιάμεσοι – μεσολαβητές με τα μικρά ποσοστά!

Δυστυχώς στην Ελλάδα, οι ασημαντότητες αναζητούν το «φαίνεσθαι» διά του φιλικού τύπου! Κάνουν κάτι μικροδουλίτσες της πλάκας, με νούμερα αστεία συγκριτικά με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική αγορά και όμως επιδιώκουν να απολαμβάνουν τεράστιας δημοσιότητας εμφανιζόμενοι λίγο – πολύ σαν την Macquarie που έδωσε 2,1 δις. για τον ΔΕΔΔΗΕ!

Ενώ οι ίδιοι έχουν εμπλακεί σε μικρά ντηλ κάποιων εκατομμυρίων, διαθέτοντας μειοψηφικά ποσοστά! Και όμως, παριστάνουν τους Λουδοβίκους! Και κάποιοι φιρφιρίκοι τους προβάλουν καθ’ υπερβολήν!

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο ιδιωτικό, ντηλ των τελευταίων καιρών και ίσως εποχών, είναι αυτό της επικείμενης πώλησης της Viva wallet του επιχειρηματία Χάρη Καρώνη στην JP Morgan αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2 δις. ευρώ, όπως αρμοδίως με πληροφορούν!

Και όμως, παρά το τεράστιο ντηλ, με νούμερα εξωφρενικά για τα ελληνικά δεδομένα, ο Χάρης Καρώνης παραμένει ένας τεχνοκράτης χαμηλού προφίλ, χωρίς υπερβολές, φανφάρες, μεγάλα λόγια!

Γιατί δεν τα έχει ανάγκη, δεν χρειάζεται την δημοσιότητα για να δείξει ότι κάποιος είναι! Είναι, τέλεια και παύλα!

Οι τραπεζίτες και ο Χάρης Καρώνης

Αντιθέτως την ίδια ώρα παρακολουθούμε να γίνεται από τα media ένας …χαμός για ένα ντηλ της γειτονιάς, όπου μια εταιρία αθλητικών ειδών πουλήθηκε σε μια άλλη ξένη!

Οκ, συγχαρητήρια στην οικογένεια Τσικνάκη, για την δουλειά, την προσπάθεια, την ευρηματικότητα!

Και πραγματικά μακάρι αντίστοιχες επιτυχίες να έχουν και άλλες ελληνικές εταιρίες σε άλλους κλάδους!

Όμως την ώρα που στη χώρα μας γίνονται big deals στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ, στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και την ώρα τούτη εξελίσσεται η συμφωνία Viva Wallet – JP Morgan, με τίμημα ιλιγγιώδες, είναι υποκριτικό να προβάλλονται οι δήθεν που στην ουσία ασχολούνται με τα «περίπτερα» σε σχέση με την απίστευτη συγκυρία!

Και βλέπουμε στην πράξη ο σπουδαίος Χάρης Καρώνης, να ακολουθεί το δρόμο των χαμηλών τόνων και της σοβαρότητας και κάτι άλλους σαν τον Τόλη, τον πρώην «τραπεζίτη» και νυν «fund manager» να βγαίνει με συνεντεύξεις να θριαμβολογεί για το ποσοστό μειοψηφίας που πούλησε στον χώρο της μικρό λιανικής!

Προφανώς για να πείσει ότι είναι επιτυχημένος! Μα είναι. Με πρώτη του επιτυχημένη επιλογή τη σύσταση απόκτησης από την μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια των Victoria Secrets στα duty free…