search

ΣΠΟΡ

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023. Το ποδόσφαιρο και η οικονομία του έχουν πια αλλάξει. Τα μεγάλα ποσά διατίθενται πλέον κυρίως για παίκτες που δεν έχουν ξεπεράσει τα 23-24 τους χρόνια (ΟΚ, εξαιρείται…

Endrick (Παλμέιρας - Ρεάλ)

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023. Το ποδόσφαιρο και η οικονομία του έχουν πια αλλάξει. Τα μεγάλα ποσά διατίθενται πλέον κυρίως για παίκτες που δεν έχουν ξεπεράσει τα 23-24 τους χρόνια (ΟΚ, εξαιρείται η Γιουνάιτεντ και ο Casemiro) και το 2023, λίγο πολύ όλοι υποψιαζόμαστε ποιοι είναι εκείνοι που θα λάμψουν φέτος.

Μερικοί άλλωστε το έκαναν ήδη από πέρυσι. Δέκα από αυτούς, που σίγουρα θα μας απασχολήσουν εντός της χρονιάς, βρίσκεις παρακάτω.

Endrick (Παλμέιρας – Ρεάλ)

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023
Ο 16χρονος Endrick Felip, που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είναι το απόλυτο θαύμα και η Ρεάλ πρόλαβε την Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν και με ένα ποσό που θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια, απέκτησε τα δικαιώματά του από το 2024 και έπειτα. Ο Endrick θα αγωνίζεται μέχρι τότε στη Βραζιλία και την Παλμέιρας, με την οποία φέτος έχει σκοράρει 9 γκολ σε ανδρικό επίπεδο!

Jude Bellingham (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Στο Μουντιάλ του Κατάρ ο 19χρονος μέσος ήταν αναντικατάστατος και εξέπληξε τους πάντες με την ωριμότητα στο παιχνίδι του. Είναι βασικός εδώ και τρία χρόνια στην Ντόρτμουντ – δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε. Ο Bellingham είναι μόλις 19 χρόνων και φέτος θα γίνει ένα από τα πιο hot ονόματα του μεταγραφικού παζαριού με τους αγγλικούς συλλόγους να δίνουν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν. Η Λίβερπουλ φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Ansu Fati (Μπαρτσελόνα)

Το Νο.10 της Μπαρτσελόνα στα 20 του είναι πια ένα παγκόσμιο αστέρι. Γέννημα θρέμμα της Μασία, έγινε βασικός στα χέρια του Xavi και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια της Μπάρτσα να επιστρέψει στην κορυφή.

Gavi (Μπαρτσελόνα) 

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023
Γεννημένος το 2004, ο μέσος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται επίσης από την περυσινή χρονιά στα σχέδια του Xavi, ενώ το 2022 ντεμπουτάρισε και με την Εθνική Ισπανίας. Η ρήτρα του ενός δισεκατομμυρίου που του έχει βάλει η Μπαρτσελόνα καταδεικνύει πόσο τον πιστεύει.

Youssofa Moukoko (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Στα 18 του ο Moukoko σκορπά τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Στις μικρές ηλικίες της Ντόρτμουντ έγραφε ιστορία σκοράροντας κατά ριπάς και από πέρυσι ξεκίνησε δειλά-δειλά να κάνει το ίδιο και στην Bundesliga. Φέτος μετρά ήδη 6 γκολ και 4 ασίστ με τους Βεστφαλούς.

Warren Zaire-Emery (Παρί Σεν Ζερμέν)

Οι νέοι ποδοσφαιρικοί σταρ του 2023
Στην Παρί Σεν Ζερμέν των Messi, Mbappe και Neymar, τις εντυπώσεις κλέβει μεταξύ άλλων και η συμμετοχή ενός 16χρονου αγοριού στις θέσεις του άξονα. Ο Warren Zaire-Emery είναι γεννημένος το 2006 και αναμένεται σιγά-σιγά να πρωταγωνιστήσει. Μετρά ήδη 5 συμμετοχές στη Ligue 1 σε ένα ρόστερ γεμάτο σταρ.

Jamal Musiala (Μπάγερν Μονάχου)

Άλλος ένας 19χρονος που μοιάζει με 30αρη στη νοοτροπία. Ο Musiala διανύει την 3η σεζόν επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έχει ήδη γράψει συμμετοχές στις κορυφαίες διοργανώσεις. Φέτος στην Μπάγερν είναι βασικός και αγωνιζόμενος λίγο μπροστά από το κέντρο έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε 16 γκολ όντας ο πιο επιδραστικός παίκτης των Βαυαρών στη μετά-Lewandowski εποχή.

Eduardo Camavinga (Ρεάλ Μαδρίτης)

Στο Μουντιάλ του Κατάρ ο 20χρονος μέσος εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των Pogba και Kante και βρέθηκε στην ενδεκάδα που έφτασε στον τελικό. Η Ρεάλ τον ‘έκλεψε’ πέρυσι από τη Μονακό και ήδη έχει προλάβει να κατακτήσει μαζί της ένα Champions League. Φαίνεται ότι θα μείνει πολλά χρόνια στη Μαδρίτη, όπου μαζί με τους Valverde και Tchouameni θα δημιουργήσουν τους χαφ του μέλλοντος.

Pedri (Μπαρτσελόνα)

Ανήκει και εκείνος στη φοβερή γενιά των Gavi και Fati, που δίνει στην Μπαρτσελόνα την πολυτέλεια να ονειρεύεται ένα χρυσό μέλλον. Ο Pedri από τα 18 του είναι αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή των Μπλαουγκράνα, που φυσικά τον “έδεσαν” και εκείνον με τη μυθική ρήτρα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Yeremy Pino (Βιγιαρεάλ)

Ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ της Βιγιαρεάλ κλείνει πλέον την 3η του σεζόν ως βασικός με το Κίτρινο Υποβρύχιο και μάλλον φέτος θα κάνει το επόμενο βήμα. Η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, με τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη να ψάχνονται για την απόκτησή του.

Διαβάστε ακόμη: