Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ελβετίας, του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσαν την Κυριακή συντονισμένη δράση για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην ρευστότητα και για να καθησυχάσουν τις αγορές εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα.

Η συντονισμένη αυτή δράση ανακοινώθηκε αμέσως μετά την αναγγελία της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS σε μία επιχείρηση που ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 20/03 και θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed.

Από την πλευρά της, η ΕΚΤ δήλωσε ότι θα ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της κάθε ημέρας στις 8.15 π.μ. ώρα Λονδίνου.  Οι πράξεις θα πραγματοποιούνται στις 8.15 π.μ. με ώρα λήξης των προσφορών στις 8.45 π.μ. και τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στις 10 π.μ. ή λίγο αργότερα.  Τα κεφάλαια θα προσφέρονται σε επιτόκιο ισοδύναμο με τα επιτόκια μίας ημέρας στις ΗΠΑ συν 25 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα