Για τους «έκπτωτους κερατάδες» – από 7 φορές και πάνω – στους διαγωνισμούς του Δημοσίου, σας έχουμε γράψει και ξαναγράψει!

Όπως και για τις πισίνες στα Βόρεια Προάστια που κατασκευάζονται σε όμορα οικόπεδα, τα οποία αγοράστηκαν για να γκρεμιστούν οι παλαιές μονοκατοικίες και να δημιουργηθούν χώροι κολύμβησης ολυμπιακών διαστάσεων…

Μιλάμε για τον ορισμό του κιτς και της βλαχουριάς απολίτιστων και άξεστων (επί της ουσίας νεόπλουτων μολονότι παριστάνουν ότι έχουν οικονομικές – επιχειρηματικές καταβολές χρόνων) επιχειρηματιών που ενίοτε απολαμβάνουν και διαφόρων ειδών αξιώματα για το …φαίνεσθαι, την παρέμβαση και το νταραβέρι!

Με εικόνα «φλώρου» των Β.Π., κοστουμάκι – φράντζα- γυαλιά, αμπελοφιλοσοφούν και προκαλούν, ως γνήσιοι εκπρόσωποι μιας εποχής που το χρήμα έρρεε άφθονο είτε λόγω υπεραξιών – και παιχνιδιών- χρηματιστηρίου, είτε λόγω του πακτωλού των μεγάλων έργων του Δημοσίου!

Οι εν λόγω «επιδειξιομανείς» της νέας τάξης πραγμάτων, συνηθίζουν πλέον να επιδεικνύονται μέσα από … «εγκαίνια» και «πάρτι παρουσίασης» (με εκατοντάδες προσκεκλημένους της δήθεν καλής κοινωνίας) των υπερπολυτελών κατοικιών τους (προς χάριν των «κυριών» τους), είτε αυτές βρίσκονται στο Π. Ψυχικό, την Εκάλη ή την Πολιτεία!

Και όπως αντιλαμβάνεστε, λόγω της χρονικής αλληλουχίας, τα Βόρεια Προάστια διαδέχονται πάρτι εγκαινίων στα νησιά του Αιγαίου, όπως για παράδειγμα …η Μύκονος!

Ε, ρε τρέλα που τους (τις) δέρνει…