Ο S&P 500 άλλαξε ελάχιστα το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά αποτελέσματα μιας εβδομάδας και έναν νέο γύρο δεδομένων που σηματοδοτούν μια συρρικνούμενη οικονομία.

Ο δείκτης αναφοράς σημείωσε άνοδο 0,08%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,05%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πρόσθεσε μόλις 8 μονάδες.

Όλοι οι κύριοι μέσοι όροι είναι σε ρυθμό για να κλείσουν την εβδομάδα πτωτικά, με τον Dow και τον S&P 500 να βρίσκονται σε καλό δρόμο για τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Μάρτιο.

Η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε την Παρασκευή, με αποτελέσματα από την Procter & Gamble. Η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων κέρδισε 3% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και αύξησε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της.

Από το πρωί της Παρασκευής, το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανέφεραν κέρδη μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις του EPS των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

«Μέχρι στιγμής, η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, με πολλές εταιρείες να πληρούν ήδη μειωμένες προσδοκίες κερδών και αυτό βοηθά να εξηγηθεί η έλλειψη κίνησης στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η Carol Schleif, επικεφαλής επενδύσεων στη BMO. Πρόσθεσε ότι αναμένει οι μετοχές να παραμείνουν σε στενό εύρος συναλλαγών για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μαζί με τα κέρδη, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών που αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, προσφέροντας πληροφορίες για την οικονομία μέσω των τομέων της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Η Wall Street υποχωρεί

Ο Dow υποχώρησε περίπου 110 μονάδες, ή 0,33%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,6% και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite έχασε 0,8% την Πέμπτη. Οι μετοχές της Tesla επιβαρύνουν τον Nasdaq, οδηγώντας τον σχεδόν κατά 10% χαμηλότερα για την ημέρα μετά την καταγραφή της πτώσης των καθαρών κερδών α’ τριμήνου σε ετήσια βάση.

Διαβάστε περισσότερα