Έχει γίνει ήδη γνωστό στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ ότι η Νίκη Κεραμέως, που έλκει την ισχύ της από το Κολλέγιο Αθηνών, πρώτα με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της!

Δεν υπήρξε ποτέ ευχαριστημένη με το Παιδείας και πάντοτε επιθυμούσε τον θώκο του Υπ. Άμυνας, τον οποίο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, αυτοαποκαλούμενη «Ελληνίδα Παρλί» καθώς είναι fan της Γαλλίδας υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ωστόσο το ΥΕΘΑ είχε «κλειδώσει» από τον Νίκο Δένδια, που άφηνε το Εξωτερικών για να το παραλάβει ο Γ. Γεραπετρίτης!

Έτσι της προτάθηκε το Υπ. Υγείας, το οποίο όμως στο τέλος η Νίκη το αρνήθηκε!

Για το Υγείας είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Κυρ. Πιερρακάκη, προκειμένου να μεταβεί στο Υγείας και να το εκσυγχρονίσει!

Ούτε ο Πιερρακάκης ήταν πολύ ζεστός με το εν λόγω υπουργείο! Και τελικά «συμβιβάστηκε» με το Υπ. Παιδείας!

Στο τέλος της ημέρας λοιπόν και σχεδόν στο παραπέντε των εκλογών η Νίκη Κεραμέως κλείδωσε στο Εσωτερικών και τελικά επικράτησε η δεύτερη επιλογή που δεν ήταν άλλη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Λέγεται ότι για μια ακόμη φορά επιδραστική υπήρξε η επιρροή του Απ. Δοξιάδη ο οποίος και επέβαλε μεταξύ άλλων την προστατευόμενη του Ειρήνη Αγαπηδάκη ως Αναπληρωτή Υπ. Υγείας!

Η τοποθέτηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο Υγείας προκάλεσε ένα ντόμινο από καραμπόλες, καθώς δεύτερη επιλογή για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό ήταν το Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο τελικά «κάθισε» στον κύριο Καιρίδη!

Διαβάστε περισσότερα