Οι ειδικοί σε θέματα υγείας της Compare the Market AU αποκάλυψαν τις καλύτερες πόλεις για να ζήσει κανείς έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Μια νέα έκθεση της Compare the Market AU ανέλυσε τα μονοπάτια περιπάτου, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των γυμναστηρίων, τους χώρους πρασίνου και το ενδιαφέρον αναζήτησης γύρω από τη γυμναστική για να αποκαλύψει τις καλύτερες πόλεις για έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Το να επιδιώκει κανείς να είναι δραστήριος είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να καταβάλλει πραγματικά προσπάθειες για να επιτύχει αυτόν τον στόχο και να είναι σταθερά δραστήριος. Μπορεί να υπάρχουν πολλά εμπόδια εκεί έξω, όπως το αυξανόμενο κόστος των γυμναστηρίων και η έλλειψη χώρων πρασίνου, αλλά δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά μαθήματα για να παραμείνετε σε φόρμα.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να πλησιάζουν τον Ιούλιο και να εμπνέουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν, οι ειδικοί σε θέματα υγείας της Compare the Market AU αποκάλυψαν τις καλύτερες πόλεις για να ζήσει κανείς έναν ενεργό τρόπο ζωής με βάση 6 παράγοντες:

  • Γυμναστήρια ανά 100.000 κατοίκους
  • Μηνιαίο κόστος συνδρομής σε γυμναστήριο
  • Αριθμός χώρων πρασίνου
  • Ποιότητα χώρων πρασίνου
  • Διαδρομές πεζοπορίας ανά 100.000 κατοίκους
  • Όγκος αναζήτησης για «γυμναστήρια κοντά μου» ανά 100.000 άτομα

Με πολλούς κοντινούς χώρους πρασίνου, όπως το Heaton Park, και το κοντινό Εθνικό Πάρκο Peak District, καθώς και σχετικά χαμηλό κόστος γυμναστηρίου, το Μάντσεστερ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με βαθμολογία 3,369. Η Ευρώπη προηγείται στην παγκόσμια κατάταξη με 37 από τις 50 κορυφαίες να βρίσκονται στην Ευρώπη.

Στην παγκόσμια κατάταξη η Αθήνα βρίσκεται στην 40η θέση ενώ η Θεσσαλονίκη στην 45η, ενώ στην Ευρωπαική βρίσκονται στην 30η και 35η θέση αντιστοίχως!

Μετά το Μάντσεστερ ακολούθησε η πορτογαλική πρωτεύουσα Λισαβόνα με βαθμολογία 3,286. Η Λισαβόνα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό γυμναστηρίων ανά 100.000 κατοίκους με 5,41 ανά άτομο, πράγμα που σημαίνει πολλές επιλογές και λιγότερες πιθανότητες στενότητας.

Υπάρχουν επίσης πολλές διαδρομές για περπάτημα σε ποσοστό 15,06 ανά 100.000 κατοίκους, είτε σκοπεύετε να περπατήσετε στους δρόμους της ιστορικής συνοικίας Alfama είτε να περιπλανηθείτε στις ζωντανές πλατείες της ζωηρής γειτονιάς Chiado.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, με συνολική βαθμολογία 3,276. Αν και οι συνδρομές γυμναστηρίου στην πρωτεύουσα είναι ακριβές στα 91,70 δολάρια, υπάρχουν πολλοί όμορφοι εξωτερικοί χώροι για να δραστηριοποιηθείτε ανάμεσα σε αυτούς, από ένα τζόκινγκ στο Hyde Park, μέχρι κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα στο St. James’ Park.

Οι αμερικανικές πόλεις Χιούστον (3,180) και Σικάγο (3,094) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Και οι δύο πόλεις διαθέτουν πολλά εκτεταμένα πάρκα και χώρους πρασίνου για να δραστηριοποιηθείτε μέσα σε αυτά, είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια. Με μια μεγάλη κοινότητα γυμναστικής, υπάρχουν επίσης πολλές ομαδικές δραστηριότητες για να συμμετάσχετε, από υπαίθριες κατασκηνώσεις εκγύμνασης μέχρι μαθήματα γιόγκα.

Η Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα με άλλες πόλεις που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα, όπως το Δουβλίνο (2,939), η Γλασκώβη (2,928), η Ρώμη (2,864), το Μιλάνο (2,845) και η Μαδρίτη (2,829).Σχολιάζοντας την έρευνα o Γενικός Διευθυντής Υγείας, Ζωής και Προστασίας Εισοδήματος στην Compare the Market, Steven Spicer στην Compare the Market AU, λέει ”Για τις πόλεις που προσφέρουν φτηνές συνδρομές σε γυμναστήρια και πολλά διαθέσιμα γυμναστήρια- ή έχουν πολλές εξωτερικές ανέσεις, όπως διαδρομές για περπάτημα και πάρκα, θα είναι φυσικά πιο εύκολο να παραμείνετε δραστήριοι.

Ωστόσο, αν η πόλη σας δεν διαθέτει αυτά, μπορείτε και πάλι να γυμναστείτε, είτε συμμετέχοντας σε ένα online μάθημα γυμναστικής στην άνεση του σπιτιού σας, είτε κάνοντας γιόγκα στον κήπο σας. «Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο γυμνασμένοι και υγιείς είστε τώρα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να συνάψετε ασφάλεια υγείας. Ενώ ο δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, δυστυχώς, υπάρχουν και άλλες που μπορούν φαινομενικά να εμφανιστούν από το πουθενά. Η ασφάλιση υγείας μπορεί να σας δώσει την ηρεμία ότι σε περίπτωση που βρεθείτε να χρειάζεστε θεραπεία για κάτι, θα είστε καλυμμένοι, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ακριβούς ιατρικούς λογαριασμούς».

Διαβάστε ακόμη