Οι διοργανωτές του διαγωνισμού Close-Up Photographer of the Year έθεσαν μια δοκιμασία εκτός του κανονικού τους διαγωνισμού και το φετινό θέμα ήταν “Minimal”, με στόχο να «προβάλλουν εικόνες με μινιμαλιστικό στυλ».

Οι νικητές του ξεχωριστού αυτού διαγωνισμού μόλις ανακοινώθηκαν και η φωτογραφία του Ferenc Kocsis με τις μύγες του Δούναβη σε πτήση πήρε το πρώτο βραβείο.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές από τις βραβευμένες εικόνες.

Βραχεία λίστα. Kοντινή άποψη μιας μικρής αράχνης που πηδάει

Point, Line and Plane. Βραχεία λίστα

Φιναλίστ. Mácsai: «Περπατούσα με τους συμφοιτητές μου στο μάθημα φωτογραφίας στα δάση της Normafa, στη Βουδαπέστη, αναζητώντας ενδιαφέροντα θέματα. Ήταν φθινόπωρο και το δάσος ήταν γεμάτο από αράχνες cyclosa. Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός για να μην βλάψω τον ιστό της»

Ανατριχίλα. Τρίτη θέση. Gerrits: «Στο Varanger της Νορβηγίας, ένας λαγός του βουνού (Lepus timidus) κάθεται ήσυχα μέσα σε μια χιονοθύελλα πολύ κοντά στα μεσάνυχτα. Ήταν ένα δύσκολο χειμωνιάτικο βράδυ στο πολύ μακρινό βορρά της Νορβηγίας. Καθόμουν και, Θεέ μου, κρύωνα, παγωμένος μέχρι το κόκαλο, περιμένοντας σημάδια ζωής. Ευτυχώς, στάθηκα τυχερός. Αυτός ο λαγός φαινόταν να έχει κάτι αντίστοιχο με την ανθρώπινη ανατριχίλα, που έκανε τις τρίχες του να σηκωθούν»

Διαβάστε περισσότερα