Η Ισπανία και η Ελλάδα αναδείχθηκαν εφέτος ως κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης “Les Entreprises du Voyage”.

«Το 2022, ήταν η χρονιά της ανάκαμψης του ταξιδιού, εξαιρουμένης, ωστόσο, της Ασίας», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Echos”, όπου έγινε ειδική μνεία στα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία διεκόπησαν αιφνιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η δραστηριότητα των τουριστικών πρακτορείων στη Γαλλία «άγγιξε» τα επίπεδα του 2019, ιδίως χάρη στην αύξηση της μέσης δαπάνης και παρά τη μείωση στον αριθμό των ταξιδιωτών.

Ελλάδα, τουρισμός.

Η Ισπανία σημείωσε αύξηση 54% συγκριτικά με το 2019 σε ό,τι αφορά την υποδοχή Γάλλων τουριστών, με το αντίστοιχο ποσοστό της Ελλάδας να ανέρχεται στο 21%, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης.

Οι Γάλλοι επέλεξαν ασφαλείς προορισμούς, με το μερίδιο των μεσαίας διάρκειας πτήσεων να αυξάνεται έναντι των μεγάλων πτήσεων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ένωσης, Ζαν – Πιέρ Μας, σημειώνοντας, όμως, ότι αυτή η τάση αναμένεται να ανατραπεί, μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ίδιο αποτέλεσμα με την ανάλυση της “Les Entreprises du Voyage” προκύπτει και από τα στοιχεία του συνδικάτου εταιρειών SETO, σύμφωνα με τα οποία «η Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά βρέθηκαν στην κορυφή για τα ταξίδια μέσης διάρκειας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Διαβάστε ακόμη: