Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οι Γαλλικές αρχές «ψάχνουν» τον Πάρι Μουράτογλου για ξέπλυμα

-Με επιστολή του το FIU των Παρισίων ζητεί από την ελληνική Αρχή στοιχεία για τυχόν ύποπτες τραπεζικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες του μεγιστάνα!

– Οι αγοραπωλησίες των ΑΠΕ, το έμβασμα των 31 εκατ. σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, η στενή φιλία με τον αείμνηστο Ντασό των Rafalle, οι σχέσεις με Σαρκοζί, Ολάν και Μακρόν!
– Ο τενίστας υιός Πατρίκ, που εξέλιξε τον Τσιτσιπά και η συνεργασία με τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στο Costa Navarino!


Στον εισαγγελέα για λαθρεμπορία πετρελαίου από την Λιβύη παραπέμπει η Αρχή για το ξέπλυμα γνωστό εφοπλιστή!
– Οι Αρχές και οι Υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, μιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται και άλλοι επώνυμοι εφοπλιστές!


Η δυναμική της οικονομίας, οι προοπτικές ανάπτυξης και τα “αγκάθια”
-Οι αντοχές που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία, τα ερωτήματα και οι πηγές αβεβαιότητας για την μελλοντική της πορεία.


Νέο ευρωπαϊκό σχέδιο για την ενέργεια
-Στο «ψυγείο» το πλαφόν – Στον… φούρνο για σερβίρισμα ο νέος μηχανισμός -Το τέλος του Ολλανδικού κόμβου TTF και ποια θα είναι η καινούργια μέρα


Η Ελλάδα δεύτερη σε αυξήσεις χονδρικής στο ρεύμα
-Οι επιδοτήσεις όμως κρατούν σε ανεκτά επίπεδα τα τιμολόγια καταναλωτών


Το μεγάλο πάρτι στα ναύλα συνεχίζεται…
-400 χιλιάδες τη μέρα ζητάνε οι εφοπλιστές για μεταφορά LNG!


Με το… φανάρι ψάχνουν τα τραπεζικά καταστήματα στην επαρχία
-Τον Ιούνιο οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες διέθεταν δίκτυο με 1.308 καταστήματα πανελλαδικά από 1351 στο τέλος του 2021


Black Friday: Μεγάλες προσφορές, άδεια τα πορτοφόλια
-Το 43% προτίθεται να ξοδέψει έως και €100 ευρώ για αγορές μόδας, ενώ μικρότερο είναι το ποσοστό (23%) αυτών που θα διαθέσουν ελαφρώς μεγαλύτερο budget, από €100 έως €200


Ο δεκάλογος της νέας οικονομικής κρίσης
-Γιατί και πώς διαφέρει από τις προηγούμενες υφέσεις


Η «νέα Lamda» του Χόλτερμαν, η εξαγορά του 100% της Reds Καμπάς, τα εμβληματικά projects Γουβιών, Μαρίνας Αλίμου και Καμπά και η τεράστια δικαίωσή μας!
-Η αποκάλυψη από τις 16 Μαΐου 2022 των επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών σχεδίων των Ολλανδών και του Ελλάκτορα που ήρθαν για να μείνουν και ρίχνουν συνεχώς φρέσκο χρήμα στη χώρα!


Τι δουλειά κάνει άραγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος; Πούλησε τα καράβια, έκλεισε το ναυπηγείο, τα τρυπάνια πήγαν άπατα, έφυγε από τα ΜΜΕ, τα έχασε όλα στις τράπεζες, απέτυχε στα ακίνητα!
-Από πού κερδίζει άραγε τα προς το ζην ο άλλοτε αποκαλούμενος Grand maître του εφοπλισμού; Πέραν των πλειστηριασμών που δείχνει ως η κύρια εμφανής δραστηριότητά του!


Η Μαρέβα στις δόξες της! Όλο το υπουργικό συμβούλιο υπέβαλε τα σέβη του στη σύζυγο του πρωθυπουργού! Και ο Θεοχάρης, μετά το ξεφάντωμα στον χορό, της σκούπιζε με το χέρι το κραγιόν από το μάγουλο!
-Σαν το «παγώνι» ο Οδυσσέας Αθανασίου, μέσα στο στενό κοστούμι του, ατένιζε το μέλλον κοιτώντας ψηλά! Ευτυχώς που ο φίλος μου ο Πέτρος είχε κόψει τα χόρτα και είχε κάνει τις κατεδαφίσεις!


ΑΔΑΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ και Αρχή για το ξέπλυμα έχουν ζητήσει από τις τράπεζες λίστες «καθώς πρέπει» επιχειρηματιών που με δόλο υπεξαίρεσαν τα κεφάλαια του τραπεζικού δανεισμού και τα έκαναν βίλες, κότερα και καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους!
-Στο στόχαστρο των Αρχών φεσαδόροι σοβαροφανείς επιχειρηματίες- λιμοκοντόροι, ορισμένοι εκ των οποίων «υπεράνω υποψίας», που «έφαγαν» τα δάνεια την ώρα που οι επιχειρήσεις τους κατέρρεαν!


Η (διεθνής) εξαγορά του αιώνα από την ΔΕΗ – Το Big Bang του Γιώργου Στάσση που αλλάζει τα δεδομένα – Το deal στη Ρουμανία, η επέκταση στα Βαλκάνια και οι συζητήσεις στη Βουλγαρία!
-Οι φήμες και η πραγματικότητα! Το turn around story, η επέκταση και η κυριαρχία! Η υλοποίηση του αφηγήματος και των δεσμεύσεων της αύξησης κεφαλαίου!


Οι 5 hot 50άρες, «κυρίες» επώνυμων κυρίων που αρμενίζουν «ελεύθερες και ωραίες» τα πέλαγα! Η παρέα με τις «σκαφάτες», τα «καυτά» 3ήμερα στα κοσμικά νησιά και η θαλαμηγός του προβεβλημένου επιχειρηματία – παράγοντα!
-Από την εποχή της «κουλτούρας», των φιλοσόφων και των γκουρού του διαλογισμού, όταν το έπαιζαν κουλτουριάρες, στα νέα ήθη και την νέα εποχή των ανοιχτών θαλασσών…


Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων» και «παράκεντρων»!
-Ο τρίτος, ο καναλάρχης, μένει εγκλωβισμένος και απειλεί να αλλάξει τη γραμμή του σταθμού κατά της κυβέρνησης. Ο 4ος (τραπεζικό σκάνδαλο) μαζί με στοιχηματζή ελέγχονται για ξέπλυμα 80 εκατ.


Συναντήθηκε με πρωθυπουργό, Πατέλη και Σταϊκούρα ο Ιταλο – Βρετανός επικεφαλής της ION Group Andrea Pignataro, που ενδιαφέρεται για το πακέτο της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ!
-Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί δίνουν premium 25% στην τιμή της μετοχής, ενώ οι Άραβες, που ήθελαν το 20% της Εθνικής, ζητούσαν exclusivity 6 εβδομάδων και τιμή ανά μετοχή με discount!


Θέση στην επόμενη ημέρα των ελληνικών τραπεζών διεκδικούν εφοπλιστικά και επιχειρηματικά κεφάλαια, καθώς και ισχυρά ξένα funds! Από τον Πόλσον στον Χόλτερμαν!
– Ο ρόλος των ξένων παικτών στο ιδιοκτησιακό των συστημικών τραπεζών! Τι παίζει με Alpha, Πειραιώς και Εθνική! Οι ζυμώσεις και συζητήσεις μεταξύ των funds και η συγκέντρωση πακέτων μετοχών!


Τι συμβαίνει με τα δήθεν εξαντλημένα διαμερίσματα της ελίτ του εφοπλισμού και της επιχειρηματικής σκηνής στον Πύργο του Ελληνικού; Γιατί πέφτουν τηλεφωνήματα σε μεγαλοεπιχειρηματίες;
– Τι παίζει με τις προκαταβολές, τα βασικά τιμήματα που πρέπει να καταβληθούν και τις διαμάχες για το καπέλο στα λεφτά και την παράταση στην παράδοση! Ο ρόλος των «μεσιτών»!


Συναγερμός στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ της Lavipharm και την παρουσία του καταδικασθέντος και προφυλακισθέντος Ελβετού Marc Demane Debih για την υπόθεση inside trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα!
– Η γνωστοποίηση από την HSBC Ελλάδος στην Αρχή για το ξέπλυμα, ότι ο Ελβετός παίκτης μέσα από ένα πλέγμα funds και επενδυτικών τραπεζών ανοίγει μερίδα στο Χ.Α., προκάλεσε προβληματισμό!


Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil! Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, το big deal και ο «καυτός» Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI!
-Τα χρηματιστηριακά λόμπι, τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της First, η δημόσια πρόταση και η αξιολόγηση της 10ης Νοεμβρίου για την ένταξη των 2 εισηγμένων στον δείκτη!


Το Μετρό στο Κολωνάκι, οι εργασίες, το εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο και τα μαρούλια της πλατείας, απέναντι από το Da Capo, το Βρετανικό Μουσείο και το πρώην Rock and Roll στο 14!
-Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς Καραμανλή, Καραγιάννη και Μενδώνη να συρματοπλέξουν το μποστάνι, μην τυχόν κλέψουν τα μαρούλια οι άστεγοι του κέντρου της Αθήνας!


Χάνει ήδη με 4-0 η Goldman Sachs μετά την απώλεια και του 30% του Αεροδρομίου – Η μόνη δουλειά που πήρε ο Χάρης, ήταν της Εθνικής με τους Άραβες, κι αυτή τζάμπα, δωρεάν, γιατί ήταν καμένη!
-Μήπως πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται το ζήτημα της συνταξιοδότησης, μιας και συμπλήρωσε τα χρόνια, ενώ τον Μυλωνά στην Εθνική ο Κυριάκος δεν τον κουνάει λόγω συζύγου!


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Διαβάστε ακόμη: