Την ώρα που ο Ν. Δένδιας έκανε τις περίφημες δηλώσεις δημοσιοποίησης των διαφωνιών της χώρας μας με την Τουρκία, ο χορός των εξοπλιστικών καλά κρατεί, με τα συμφέροντα του χώρου να διαφημίζουν την πραμάτεια τους και τους ενδιάμεσους να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Με μείζον ζήτημα την υπόθεση με τις φρεγάτες, όπου στην κυριολεξία η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς συγκεκριμένα ΜΜΕ πατρονάρουν με απίστευτες λεπτομέρειες τον τύπο των φρεγατών που είναι οι κατάλληλες για το πολεμικό ναυτικό.

Τα ρεπορτάζ για τις φρεγάτες και ειδικότερα τις γαλλικές φιγουράρουν σε περίοπτη πρωτοσέλιδη θέση σε καθημερινή σχεδόν βάση, με εκδοτικό συγκρότημα να δίνει τη μητέρα των μαχών για την απόκτηση τους από το υπουργείο Άμυνας!

Γιατί άραγε; Ενώ την ίδια στιγμή οι αναλύσεις των Γαλλικών πλεονεκτημάτων είναι δισέλιδες και τρισέλιδες, εντός της έγκυρης εφημερίδας.

Είναι προφανές πως τα εκδοτικά συμφέροντα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν επιδοθεί σε έναν εξοπλιστικό ανταγωνισμό, σε έναν χώρο που διαχρονικά χαρακτηρίζεται από μεσιτείες, ενδιάμεσους αλλά και κάθε λογής νταραβεριτζήδες!

Την ίδια ώρα πάντως που στην πιάτσα μαίνεται ο πόλεμος των εξοπλιστικών προμηθειών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής της σχετικής Διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας αντικαθίσταται!

Ταυτοχρόνως, στον κόσμο των αντζέντηδων εξοπλιστικών προγραμμάτων συζητείται η επιστροφή παλιών ενδιάμεσων που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μπουν στο παιχνίδι, όχι φυσικά σε προμήθειες που πραγματοποιούνται με διακρατικές συμφωνίες αλλά στις υπόλοιπες που αν και μικρότερες παρουσιάζουν μεγάλο οικονομικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.