Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από το μικτό εμπόριο που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,13% στις πρωινές συναλλαγές, με τις μετοχές της εξόρυξης να σημειώνουν απότομη ανάκαμψη για άνοδο 1,5%, μετά τις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Ο γερμανικός δείκτης blue chip DAX κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα, επεκτείνοντας το επίπεδο ρεκόρ στο οποίο έκλεισε την Τρίτη.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7526.2 μονάδες θετικός κατά 0,49%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,29%, στις 16581.24 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,46%, στις 7420.62 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30276.7 μονάδες αυξημένος κατά 0,64%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 30276.7 μονάδες θετικός κατά 0,11%.

Το ταξιδιωτικό brand Tui οδήγησε σε κέρδη διάφορες μεμονομένες μετοχές, αυξημένα κατά 10%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την απότομη άνοδο των κερδών ολόκληρου του έτους και τις νέες προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25% το 2024.

Οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν καθώς η H&M υποχώρησε 2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από αναλυτές της Deutsche Bank από διακράτηση σε πώληση.

Η Nokia συνέχισε να υποφέρει, με πτώση 6%, μετά την είδηση ότι ο αμερικανικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών AT&T θα συνεργαστεί με την Ericsson για την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς.

Θετικό το κλίμα που επικράτησε μέσα σε μια νύχτα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού που ανέκαμψαν σε ολόκληρη την περιοχή, μετά την ευρεία πτώση της Τρίτης.

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την πτώση του S&P 500 και του Dow Jones Industrial Average για δεύτερη ημέρα την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: