Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν πτώση το απόγευμα της Τρίτης, αφού οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ανέβηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι η Fed θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μετά από ένα υποτονικό πρωινό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,7% κατά τη διάρκεια του απογευματινού εμπορίου, με τις μετοχές της εξόρυξης να υποχωρούν κατά 2,3% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια βυθίστηκαν στο κόκκινο. Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν 1,9%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7648 μονάδες θετικός κατά 0,23%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,66% στις 15136.91 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,54% στις 6984.3 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28217.69 μονάδες μειωμένος κατά 0,61%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9242.2 μονάδες αρνητικός κατά 0,48%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 0,2% υψηλότερα, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν οριακή πτώση στο άνοιγμα της Τρίτης.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον Kospi της Νότιας Κορέας ο δείκτης προηγείται μεταξύ των μεγάλων δεικτών, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν λεπτά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα στις αρχές των προκαταρκτικών συναλλαγών, καθώς η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου προοδεύει.

Ericsson, Rio Tinto και Publicis ήταν μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών που ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ η Wall Street αναμένει την Bank of America και Goldman Sachs να ανακοινώσουν αργότερα στην ημέρα.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμη: