Στον τομέα της ψηφιοποίησης όπου βγαίνουν στον αέρα δύο μεγάλα έργα και συγκεκριμένα η ψηφιοποίηση των 390 υποθηκοφυλακείων προϋπολογισμού 309,8 εκατ. από το Εθνικό Κτηματολόγιο και η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ύψους 226,1 εκατ. ευρώ, (μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης), «μπαίνουν σφήνα» οι εργολάβοι, η παρουσία πλέον των οποίων σε μεγάλα έργα πληροφορικής ανακατεύει την τράπουλα και σηματοδοτεί εξελίξεις και ανατροπές στην επιχειρηματικότητα και τους διαγωνισμούς του Δημοσίου!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, οι εργολάβοι, με πρώτη στην παρούσα φάση την Ιντρακάτ του ομίλου Κόκκαλη, «σπάνε» το ολιγοπώλιο των εταιριών πληροφορικής (Unisystem, Byte, Quest, Space Hellas) και των εταιρειών τηλεπικοινωνίας (ΟΤΕ, Wind, Vodafone) και δηλώνουν «παρών» στην μεγάλη πίτα των έργων ύψους 10 δισ. που θα βγουν στη χώρα με χρηματοδοτήσεις ενταγμένες στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης!

Όπως επισημαίνουν αξιόπιστες πηγές, η Ιντρακάτ ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στα έργα για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, των υποθηκοφυλακείων και των αρχείων της πολεοδομίας, όπου ο ρόλος του ΤΕΕ και προσωπικά του προέδρου του κ. Στασινού θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός στην έκβαση των διαγωνιστικών διαδικασιών!

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της Ιντρακάτ για τα 2 έργα ψηφιοποίησης συνολικού ύψους 535,9 εκατ. ευρώ, έγινε αντιληπτό από τους λοιπούς εργολάβους, με πρώτο τον Μυτιληναίο που «δήλωσε» ότι θα κατέβει στις μεγάλες δουλειές του Εθνικού Κτηματολογίου και του ΤΕΕ!

Ταυτοχρόνως, καλά πληροφορημένοι κύκλοι τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή ενεργοποιεί ήδη αντανακλαστικά τόσο της ΓΕΚ Τέρνα, όσο και των Ελλάκτωρα και ΑΒΑΞ!

Σε απλά λόγια, στα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης όπου στην «μοιρασιά» το ΤΕΕ με κυβερνητικές αποφάσεις θα έχει πρωτεύοντα ρόλο, προβλέπεται σφαγή, καθώς η σφήνα των εργολάβων με πρώτους Ιντρακάτ και Μυτιληναίο ανοίγει το παιχνίδι και σηματοδοτεί μεγάλες ανατροπές, εντάσεις και συγκρούσεις!