δύο μεγάλοι «παίκτες» της εγχώριας -και όχι μόνο- επιχειρηματικής αγοράς φέρονται να είναι οι πωλητές των πακέτων μετοχών της Alpha Bank που ρευστοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, πιέζοντας την τιμή στο χρηματιστήριο.

Και οι δύο απέκτησαν μετοχές της Alpha Bank κατά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα από το βιβλίο προσφορών!

Οι δύο μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς, που πρωταγωνιστούν στις επιχειρηματικές εξελίξεις στη χώρα μας, προέβησαν σε πωλήσεις των μετοχικών τίτλων της παραδοσιακής τράπεζας για παραπλήσιου λόγους:

Ο ένας «παίκτης», μεγάλο private equity fund που κυριαρχεί στην αγορά με τις επιθετικές κινήσεις και εξαγορές του, πουλάει Alpha για να εξασφαλίσει ρευστότητα, προκειμένου να τοποθετηθεί στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου Δημόσιας Επιχείρησης, όπου φέρεται να έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μέσα από το βιβλίο προσφορών το 10% του συνόλου των μετοχών της!

Ο άλλος «παίκτης», εκ των κορυφαίων στον κόσμο στο αντικείμενο του, φέρεται να προχωρεί σε ρευστοποιήσεις μετοχών της Alpha για δύο λόγους:

Πρώτον, για να έχει ρευστά διαθέσιμα προκειμένου να είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε Εθνική Τράπεζα και Τρ. Πειραιώς όταν οι συνθήκες ωριμάσουν και το ΤΧΣ πωλήσει σε ιδιώτες μέσω placement μεγάλο μέρος της συμμετοχής του σε αυτές.

Δεύτερον, για να δύναται ανά πάσα ώρα και στιγμή να αποκτήσει μέσα από την αγορά τυχόν αδιάθετες μετοχές κατασκευαστικού ομίλου, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τους εγχώριους ανταγωνιστές, που αυτοαποκαλούνται «εφοπλιστές»! Άλλωστε, ως γνωστόν, στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι…