Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν στην κοινή γνώμη δύο παρεμβάσεις Από δικαστές του Αρείου Πάγου οι οποίες αφορούν η μεν πρώτη στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η δε δεύτερη στην αποφυλάκιση του Γ. Πατέλη της Χρυσής Αυγής!

Και στις δύο περιπτώσεις ασκείται αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ειδικότερα από τον κ. Βασίλη Πλιώτα, με το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου να καλείται να αποφανθεί εάν η δική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα γίνει ξανά και εάν τελικώς δικαίως θα αποφυλακιστεί ο Γ. Πατέλης για λόγους υγείας του παιδιού του που επικαλείται ή θα παραμείνει στο κελί του!

Ωστόσο, πέραν του στενά ειδησεογραφικού πλαισίου των δύο υποθέσεων, το ζήτημα που ανακύπτει είναι πως ο Άρειος Πάγος ξαφνικά ενεργοποιήθηκε και ότι πιθανόν οι δικαστές να …πήραν το όπλο τους με αφορμή πλείστες όσες υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος με αναφορές στην κοινωνία!

Και το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία την ώρα τούτη, καθώς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να εξετάσει στις 3 Νοεμβρίου την υπόθεση των 300 στρεμμάτων του Κέκροπα στο Π. Ψυχικό και να δώσει την τελική του ετυμηγορία επί του ιδιοκτησιακού που βρίσκεται επί χρόνια σε εκκρεμότητα!

Ενώ εντός του έτους η Ολομέλεια θα αποφανθεί περί του μείζονος σημασίας ζητήματος της ασυλίας των τραπεζιτών!

Εάν δηλαδή η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, διά της οποίας επήλθε ασυλία στους τραπεζίτες και τους συνεργούς τους για απάτες, σκάνδαλα και υπεξαιρέσεις, είναι συνταγματική ή όχι!