Ρετρό ερωτισμός, animation και αισθησιακές σκηνές που φλερτάρουν με το πορνό. Αυτές είναι μερικές από τις πιο ασυνήθιστες σκηνές σεξ στην ιστορία του κινηματογράφου όπως τις παρουσιάζει η «Guardian» σε μια διαφορετική λίστα της .

10. Ecstasy (1933)

Η ηθοποιός Hedy Lamarr έμεινε στην ιστορία και ως εφευρέτης. Ένα από τα πράγματα που «εφηύρε», πέρα από αληθινά επαναστατικές συσκευές, ήταν ο πρώτος γυναικείος οργασμός on camera. Ο φακός εστιάζει στο πρόσωπό της, οπότε ο σκηνοθέτης αποφάσισε να αφήσει τις περισσότερες λεπτομέρειες στη φαντασία του θεατή. Πάντως μετά την πράξη η Lamarr καπνίζει ένα τσιγάρο, ένα μοτίβο που καθιερώθηκε σε πολλές ακόμα ταινίες που ακολούθησαν.

9. Shortbus (2006)

Η kinky κωμωδία του John Cameron Mitchell είναι εμπνευσμένη από τις περιπέτειες που είχε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στη Νέα Υόρκη. Επίκεντρό τους, το «Shortbus», ένα κλαμπ «για χαρισματικούς και όσους αγαπούν τις προκλήσεις». Από την αρχή γίνεται σαφές ότι αυτή η ταινία δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα στο σκοτάδι, καθώς στην πρώτη της σκηνή κάποιος κάνει στοματικό έρωτα στον εαυτό του, με εντυπωσιακή ελαστικότητα και κορύφωση.

8. Liberté (2019)

Το σεξ στα τέσσερα βρήκε τη δική του θέση στον κινηματογράφο, σε αυτή την ταινία που συνδυάζει ιστορία και μυθοπλασία. Ο Albert Serra παρουσιάζει μια ομάδα Γάλλων αριστοκρατών οι οποίοι, τα χρόνια πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, εξορίζονται από τη βασιλική αυλή και καταλήγουν να επιδίδονται σε hardcore περιπτύξεις υπό το σεληνόφως.

7. The Lion King (1994)

Το όνομα της Disney είναι μάλλον το τελευταίο που θα περίμενε κάποιος να δει σε μια τέτοια λίστα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα φιλμ που λάτρεψαν τα παιδιά των ‘90s. Όμως οι μεγάλοι θα έβλεπαν κάπως διαφορετικά τη σκηνή όπου ο Simba, όταν ενηλικιώνεται, ξανασυναντά την παιδική του φίλη, Nala, και σμίγουν ερωτικά με μουσική υπόκρουση το κομμάτι «Can You Feel the Love Tonight».

6. The Beast (1975)

Οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα είναι ούτως ή άλλως αλλόκοτες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον μετρ του καλλιτεχνικού ερωτισμού Walerian Borowczyk και την ταινία «The Beast». Το στόρι; Νεαρή Αμερικανίδα κληρονομεί μια περιουσία με τον όρο να παντρευτεί έναν παράξενο Γάλλο αριστοκράτη και εκτροφέα αλόγων. Οι πρόγονοι του αριστοκράτη είχαν μια παράξενη σχέση με ένα θηρίο που ζει στο δάσος, το οποίο έχει έντονες σεξουαλικές διαθέσεις.

5. The Counselor (2013)

Μια ακόμα πιο αλλόκοτη ένωση είναι αυτή που οραματίζεται ο Ridley Scott σε αυτό το θρίλερ. Σε μια σκηνή, ο σκηνοθέτης βάζει την Cameron Diaz να κάνει σεξ με ένα σπορ αυτοκίνητο – μια κίτρινη Ferrari, αν αυτό έχει κάποια σημασία. Ενώ ξαπλώνει ηδυπαθώς στο αμάξωμα χωρίς να φοράει τα εσώρουχά της, την παρακολουθεί από το εσωτερικό του οχήματος ο ιδιοκτήτης του, τον οποίο υποδύεται ο Javier Bardem.

4. Moonraker (1979)

Το σεξ στο Διάστημα, σε συνθήκες απουσίας βαρύτητας, σίγουρα θα δημιουργούσε νέες προοπτικές σε ένα ζευγάρι. Είναι μια εικόνα που είχε ήδη φανταστεί ήδη ο Lewis Gilbert ενώ σκηνοθετούσε τον Roger Moore, σε ρόλο James Bond, να επιστρέφει στη Γη αφού είχε νικήσει κατά κράτος τον διαγαλαξιακό κακό Hugo Drax. Ο 007 γιόρτασε τη νίκη του κάνοντας σεξ χωρίς βαρύτητα με μια επιστήμονα της NASA που ενσάρκωνε η Lois Chiles.

3. In the Realm of the Senses (1976)

Σε αυτή την ταινία το φαγητό παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο στο σεξ, που σήμερα θα προκαλούσε περισσότερο γέλιο παρά ερωτική διέγερση. Μεταξύ άλλων, ο άντρας εισάγει ένα αυγό στα απόκρυφα σημεία της παρτενέρ του, η οποία κατόπιν καλείται να το «γεννήσει» σαν πτηνό.

2. Team America: World Police (2004)

Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε αν έχει γυριστεί σκηνή σεξ με μαριονέτες, αυτή η ταινία δίνει την απάντηση. Ο Gary (στον οποίο δίνει φωνή ο Trey Parker) είναι ένας ευαίσθητος ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ που επιστρατεύεται από μια ομάδα ειδικών αποστολών, την Team America, με σκοπό να διεισδύσει σε μια εγκληματική σπείρα. Στο πλευρό του βρίσκεται η όμορφη ψυχολόγος Lisa (με φωνή της Kristen Miller). Οι δύο μαριονέτες όχι απλώς ερωτεύονται αλλά κάνουν έρωτα σαν να μην υπάρχει αύριο.

1. Y tu mamá también (2001)

Δύο νέοι άντρες, τους οποίους ενσαρκώνουν οι Diego Luna και Gael García Bernal, ξεκινούν για ένα διαφορετικό road trip, αναζητώντας μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες με τις οποίες θα κάνουν σεξ. Έτσι βρίσκουν τη Luisa (Maribel Verdú), που είναι μπλεγμένη σε μπελάδες. Την ερωτεύονται, εκείνη κάνει έρωτα με τον καθένα ξεχωριστά, αλλά καταλήγουν όλοι μαζί σε ένα τρίο, σε δωμάτιο μοτέλ, από όπου όμως εκείνη ξεγλιστράει, αφήνοντας τους παρτενέρ της να συνεχίζουν μεταξύ τους τις ερωτικές περιπτύξεις.

Διαβάστε περισσότερα