Η πανδημία ενίσχυσε τις δαπάνες των ηλεκτρικών αγορών κατά 183 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το παρελθόν έτος και έχει πετύχει να επιταχύνει μόνιμα το ηλεκτρονικό εμπόριο, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τους Αμερικανούς να ξοδεύουν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια(ποσό ρεκόρ) σε online αγορές το 2022, σύμφωνα με νέα έκθεση της Adobe.
Ο δείκτης Adobe Digital Economy μέτρησε τις δαπάνες από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση των online δαπανών δεν είναι πιθανό να επιβραδυνθεί στο κοντινό μέλλον.

Adobe Analytics

Κατά τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους, οι καταναλωτές έχουν ήδη δαπανήσει 121 δισεκατομμύρια δολάρια στα ηλεκτρονικά κανάλια, αριθμός που φανερώνει αύξηση κατά 34% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη, ο οποίος χρησιμοποιεί το Adobe Analytics για να μελετήσει δεδομένα που αφορούν σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής πώλησης των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 μηνών της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι Αμερικανοί δαπάνησαν 844 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαδικτυακές αγορές. Κατά τη διάρκεια του 2020-έτος το οποίο περιελάμβανε και προ-πανδημικούς μήνες- οι ηλεκτρονικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 42% σε σύγκριση με το 2019. Έτσι, η Adobe αναμένει ότι οι ηλεκτρονικές δαπάνες φέτος, θα κυμανθούν συνολικά μεταξύ των 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων και των 930 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση διαπίστωσε ότι:

Οι ηλεκτρονικές αγορές για τα grocery stores έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων τον Φεβρουάριο του 2021, η κατηγορία αυτή αυξήθηκε κατά 230% σε σύγκριση με μια αντίστοιχη προ-πανδημική περίοδο τριών εβδομάδων τον Ιανουάριο του 2020.
Το μοντέλο της ηλεκτρονικής αγοράς και της παραλαβής από το κατάστημα δεν πρόκειται να εξασθενίσει. Αυτού του είδους οι τρόποι αγορών αυξήθηκαν κατά 67% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και μια έρευνα της Adobe διαπίστωσε ότι το 30% των αγοραστών των ΗΠΑ προτιμούν το curbside και το store pickup ως τυποποιημένες επιλογές παράδοσης.

«Buy now, pay later»

Το μοντέλο «Buy now, pay later» σημείωσε σημαντική άνθιση.Η χρήση των μεταχρονολογημένων επιλογών πληρωμής αυξήθηκε κατά 215% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Μάλιστα, φάνηκε ότι οι καταναλωτές που έκαναν χρήση αυτής της επιλογής έκαναν σε γενικές γραμμές παραγγελίες που ήταν κατά 18% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.
Οι αγορές των διακοπών και οι περίοδοι των εκπτώσεων έχασαν σε μεγάλο βαθμό την σημασία τους. Οι ηλεκτρονικές αγορές έγιναν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περιορίζοντας τον αντίκτυπο που είχαν οι προωθητικές ενέργειες κατά το παρελθόν.

«εκτός αποθέματος»

Η διαχείριση των αποθεμάτων εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς οι λιανοπωλητές αντιμετωπίζουν την αυξημένη ζήτηση στο Διαδίκτυο. Τον Ιανουάριο του 2021, τα προϊόντα που έφεραν την ένδειξη «εκτός αποθέματος» κυμαίνονταν σε τετραπλάσια επίπεδα σε σύγκριση με την προπανδημική εποχή.
Η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στην αύξηση των τιμών των ηλεκτρονικών αγορών.
Τα παραπάνω στοιχεία συλλέχθηκαν από την πρώτη η ετήσια έκθεση Digital Economic Index που εκπονήθηκε από την Adobe και η εταιρεία δήλωσε ότι διαπίστωσε μια πραγματική ανάγκη στην αγορά για ένα σύνολο οικονομικών δεικτών που είναι προσαρμοσμένοι στην ψηφιακή οικονομία, οι οποίοι να είναι επαρκώς επικαιροποιημένοι και να παρέχουν πληροφορίες όχι μόνο για τα ποσά που δαπανήθηκαν αλλά και για το τι αγόρασαν οι καταναλωτές.
Μάλιστα, η Adobe διαπίστωσε ότι η πανδημία παρήγαγε αυτό που η έκθεση ονομάζει «μια σπάνια αλλαγή πορείας στις ηλεκτρονικές δαπάνες» που ισοδυναμούσε με αύξηση κατά 20% ή 183 δισεκατομμύρια περισσότερα έσοδα για τις online πωλήσεις σε σύγκριση με ό, τι θα περίμενε η Adobe κατά την περίοδο που μελετήθηκε.Κατά την περίοδο των διακοπών του 2020, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οι καταναλωτές δαπάνησαν 188,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με την Adobe.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.