search

AREA 51

Οι Αμερικανοί «έρχονται» για να καθορίσουν τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό παιχνίδι – Η νέα εποχή «Ψυχρού Πολέμου» και ο ρόλος του αμερικανικού παράγοντα στη διαμόρφωση του νέου τοπίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, εμπλέκονται τόσο εμφανώς στις εσωτερικές εξελίξεις των ευρωπαϊκών χωρών!

Οι Αμερικανοί «έρχονται» για να καθορίσουν τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό παιχνίδι - Η νέα εποχή «Ψυχρού Πολέμου» και ο ρόλος του αμερικανικού παράγοντα στη διαμόρφωση του νέου επιχειρηματικού τοπίου

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί ή συνειδητοποιήσει, αλλά ζούμε εποχές που παραπέμπουν στην περίοδο του «Ψυχρού πολέμου», χωρίς Χρουστσόφ αλλά με Πούτιν!

Και τις Ηνωμένες Πολιτείες πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, να εμπλέκονται τόσο εμφανώς στις εσωτερικές εξελίξεις των ευρωπαϊκών χωρών!

Δεν μακρηγορώ, ούτε μπαίνω σε βαθυστόχαστες αναλύσεις! Δεν είναι άλλωστε αυτή η φυσιογνωμία της στήλης!

Θέλω απλά να πω, γιατί πιστέψτε με έχει βαρύνουσα σημασία, ότι οι Αμερικανοί σε χώρες όπως η Ελλάδα θα διαδραματίσουν με τις παρεμβάσεις τους καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την διαμόρφωση του επιχειρηματικού τοπίου!

Ήδη οι εξελίξεις στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – και όχι μόνο- επιβεβαιώνουν την λογική αυτή του Αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος διαμορφώνει την ώρα τούτη νέους συσχετισμούς δυνάμεων και ισορροπιών στη χώρα μας!

Υπό αυτό το πρίσμα, ακούω από εξαιρετικά αξιόπιστες υπερατλαντικές πηγές, που δεν με έχουν ξεγελάσει ούτε παραπλανήσει τα τελευταία 20 χρόνια, ότι οι Αμερικανοί θα προκαλέσουν δράσεις στη χώρα μας, κινήσεις και ενέργειες που θα δρομολογήσουν κατευθύνσεις στο επιχειρηματικό παιχνίδι!

Ότι δηλαδή «έρχονται» για να «καθορίσουν» τις εξελίξεις!

Και αναμφίβολα η πληροφορία αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλούς αποδέκτες!

Διαβάστε ακόμη: