Άσχημη τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς για το αν θα παραμείνει στην Αυστραλία ή θα του ζητήσουν, τελικά, να φύγει από την χώρα.

Τα άσχημα μαντάτα για τον Σέρβο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έρχονται από τους κατοίκους της Αυστραλίας που σε δημοψήφισμα που έγινε η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε να απελαθεί από την χώρα, με ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 83%.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την πλευρά του περιμένει την απόφαση του… Έλληνα υπουργού, Άλεξ Χοκ, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα παραμείνει στην Αυστραλία και μέχρι στιγμής η απέλαση είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ο Σέρβος παραδέχθηκε πως «έσπασε» την καραντίνα όσο ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ενώ ο πατέρας του χαρακτήρισε τον γιο του «νέο Σπάρτακο».

Η παραδοχή του «φάουλ», οι υπερβολές του πατέρα και ο χαρακτηρισμός της χώρας ως «μπανανία» εξόργισαν τους Αυστραλούς, οι οποίοι πήραν θέση στο ερώτημα αν πρέπει να απελαθεί, απαντώντας θετικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Σε δημοψήφισμα του NewsCorp σχετικά με το θέμα πήραν μέρος σχεδόν 60 χιλιάδες άνθρωποι με το 83% να είναι υπέρ της απομάκρυνσής του από τη χώρα τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή καθίσταται προβληματική η συμμετοχή του στο Australian Open αφού η συμπεριφορά του κοινού στους αγώνες του αναμένεται να είναι εχθρική κάτι που προβληματίζει τους διοργανωτές.