Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, στηρίζει με κάθε τρόπο τον γιο του σε σχέση με όσα έχουν γίνει στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Μάλιστα, ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς παρομοίασε τον διάσημο τενίστα γιο του με τον Ιησού Χριστό, ενώ τον χαρακτήρισε ως «την καρδιά της Σερβίας και του φιλελεύθερου κόσμου». Την ίδια ώρα συνεχίζουν για δεύτερη μέρα οι διαδηλώσεις για τον Τζόκοβιτς έξω από το Κοινοβούλιο της Σερβίας.

Τι δήλωσε ο πατέρας Τζόκοβιτς

«Ευχαριστώ πολύ όλους όσους είναι εδώ. Κάθε μέρα θα είμαστε όλο και περισσότεροι. Είστε αδέρφια μας, και εσείς τα παιδιά κι εμείς οι γέροι, ξέρουμε γιατί ήρθαμε.

Επειδή αυτό σημαίνει πολλά για τον Νόβακ, τού δείχνει ότι δεν είναι μόνος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή. Ο Ιησούς είχε επίσης ένα φοβερό πρόβλημα, του έκαναν τα πάντα, αλλά είναι ζωντανός μαζί μας. Το ίδιο είναι ζωντανός και ο Νόβακ μας, δεν μπορώ να τον γονατίσω, είναι η καρδιά της Σερβίας, ο ήλιος μας, η καρδιά του φιλελεύθερου κόσμου.

Αφού είδαν τι γινόταν, σήμερα θυμήθηκαν να αιχμαλωτίσουν την Τσέχα τενίστρια που ήταν εκεί για 10 μέρες περπατώντας ελεύθερα και έπαιζε τουρνουά και τώρα θυμήθηκαν να την πιάσουν και να την βάλουν φυλακή.

Αν υπάρχει δικαιοσύνη, αυτό θα επιστρέψει. Ο Θεός είναι μεγάλος. Έχουμε ένα τραγούδι που συνθέσαμε με τη βοήθεια μουσικών: «Μια χώρα, μια ομάδα, είμαι περήφανος για όλη μου την καρδιά, κατάγομαι από τη Σερβία και δεν φεύγω ποτέ».

Αυστραλία: Ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ο Τζόκοβιτς ανά πάσα στιγμή

O Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ανά πάσα στιγμή, διαμηνύει η Αυστραλία, την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ με τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, πέρασε δεύτερη μέρα υπό κράτηση σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Μελβούρνη, καθώς οι δικηγόροι του προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του, να μην ακυρωθεί η βίζα του για να παίξει στο Australian Open και να εξαιρεθεί από τις αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού για την Covid-19.

 Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους απάντησε στις αιτιάσεις των  υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Τζόκοβιτς, ότι «κρατούνταν αιχμάλωτος», τονίζοντας ότι ο σταρ παίκτης είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ανά πάσα στιγμή.