Η κουλτούρα ενός οργανισμού αντικατοπτρίζεται συχνά στη δήλωση αποστολής και στην ηγεσία του και αναφέρεται στις συνθήκες εργασίας. Είναι εμφανής τόσο στον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους όσο και στις προσφερόμενες παροχές.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον ιστότοπο αξιολόγησης εταιρειών Comparably, η Microsoft είναι η νούμερο 1 παγκόσμια εταιρεία με την καλύτερη κουλτούρα στον χώρο εργασίας. Η ετήσια κατάταξη βασίζεται σε ανώνυμες αξιολογήσεις των εργαζομένων για 70.000 εταιρείες κατά τη διάρκεια μιας 12μηνης περιόδου από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Η Comparably εξέτασε περίπου 20 διαφορετικά θέματα που καθορίζουν τις θετικές εργασιακές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και των ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 8 κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες, με 500 ή περισσότερα άτομα

Microsoft

Η Microsoft περιγράφει την εταιρική της κουλτούρα ως κουλτούρα υπευθυνότητας. Αυτό το πολιτισμικό χαρακτηριστικό διασφαλίζει ότι κάθε εργαζόμενος κατανοεί ότι οι πράξεις του έχουν συνέπειες στο πλαίσιο της εταιρείας. Επιπλέον, η Microsoft υποστηρίζει τη συνεχή επιμόρφωση για τους εργαζόμενους της και δεν τους θεωρεί παντογνώστες, ενώ λειτουργεί με επίκεντρο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ένταξη. Προσφέρει στους εργαζομένους της επιλογές ευέλικτης εργασίας και δίνει μεγάλη αξία στην καινοτομία.

IBM

Η ριζοσπαστική σκέψη είναι το πρωταρχικό και πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό της οργανωτικής κουλτούρας της IBM. Αυτό το πολιτισμικό χαρακτηριστικό συνεχίζει να ασκεί σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη της εταιρείας κατά τη διάρκεια των 100 και πλέον ετών λειτουργίας της στον κλάδο της πληροφορικής. Η IBM έχει δημιουργήσει ένα ηθικό, διασκεδαστικό, φιλικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, με πολλές ευκαιρίες συνεργασίας αλληλεπίδρασης εντός ομάδων.

Google

Η κουλτούρα του Google αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Οι υπάλληλοί της έχουν το προνόμιο να εργάζονται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συμμετέχουν σε βάθος στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του κόσμου με την καλύτερη δυνατή χρήση της τεχνολογίας. Το Google ενθαρρύνει όλους τους εργαζομένους να μοιράζονται τη γνώμη τους και προωθεί την επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων. Επίσης, το Google είναι διάσημο για τα πολυτελή προνόμια, όπως το δωρεάν γκουρμέ φαγητό, το κούρεμα και τις υπηρεσίες καθαριστηρίου.

HubSpot

Η κουλτούρα της HubSpot διακρίνεται από διάθεση για ανάπτυξη και αξίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η ορθή κρίση και η επίλυση προβλημάτων. Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει να χτίζει μια εταιρική κουλτούρα που ενδυναμώνει τους ανθρώπους να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά μέσω των βασικών αξιών της ευελιξίας, της αυτονομίας, της διαφάνειας και του ανήκειν.

Elsevier

Η Elsevier B.V. είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους επιστημονικούς εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, που δημοσιεύει ετησίως περίπου το ένα τέταρτο όλων των άρθρων από επιστημονικά περιοδικά που δημοσιεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Elsevier επιδιώκει να προσφέρει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για όλους, το οποίο να είναι φροντισμένο, υποστηρικτικό και καλλιεργητικό. Η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης, καθώς και βέλτιστη ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής. Η ποικιλομορφία, η ευημερία και η ευεξία των εργαζομένων είναι κορυφαίες προτεραιότητες για την Elsevier.

Chegg

Η Chegg, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας εκπαίδευσης που παρέχει ψηφιακές και φυσικές ενοικιάσεις σχολικών βιβλίων, σχολικά βιβλία, διαδικτυακή διδασκαλία και άλλες φοιτητικές υπηρεσίες. Από κριτικές εργαζομένων έχει φανεί ότι στην Chegg υπάρχουν υποστηρικτικοί συνάδελφοι, ισορροπημένη εργασιακή ζωή, σπουδαίες παροχές και πολύ γενναιόδωρη πολιτική ρεπό. Η εταιρεία ήταν επίσης εξαιρετικά διαφανής και επικοινωνιακή όσον αφορά την επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία και πίεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν.