Μου λένε ότι το φιλορωσικό στοιχείο δεν περιορίζεται στις Μονές και τη γενικότερη επιρροή στο Άγιον Όρος αλλά διαθέτει σημαντικά σημεία αναφοράς εντός της ελληνικής Εκκλησίας και ειδικότερα σε Μητροπόλεις με ειδικό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι υπέρ των Ρωσικών συμφερόντων εκφράζονται και ενεργούν – μεταξύ άλλων- 3 κορυφαίοι Δεσπότες οι οποίοι έχουν μετατρέψει τις Μητροπόλεις τους σε φιλορωσικές εστίες προπαγάνδας και όχι μόνο!

Οι 3 φιλόδοξοι Μητροπολίτες φέρονται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο υπέρ των ρωσικών συμφερόντων εν μέσω πολέμου με την Ουκρανία και επιβολής κυρώσεων από την δημοκρατική Δύση και δρουν από την Πελοπόννησο, έως την Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο!

Ο ένας είναι Μητροπολίτης μεγάλης πόλης και πρωτεύουσας νομού της Πελοποννήσου, ο δεύτερος καθοδηγεί το ποίμνιο από μεγάλο νησί του Ιονίου και ο τρίτος, ο νεώτερος όσον αφορά την ανάληψη των καθηκόντων, κάνει παιχνίδι από την Στερεά Ελλάδα, με τον αδερφό του, να έχει αναλάβει δικηγόρος στον Ιβάν!!!

Και οι τρεις ανεξαιρέτως, σε συνδυασμό με άλλες εκκλησιαστικές ομάδες που λειτουργούν στο παρασκήνιο, τάσσονται και λειτουργούν στην απέναντι όχθη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίοι εμμέσως έχουν αρχίσει να αμφισβητούν και να υπονομεύουν!

Συνεχίζεται …

Γιατί οι Αμερικάνοι «σκανάρουν» τον εφοπλιστή Διοικητή του Αγίου Όρους!