Κατά 135 δισ. δολάρια φτωχότεροι έγιναν οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι της γης, λόγω του sell off  στα χρηματιστήρια αυτό τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index. Ο Warren Buffett ήταν ο μοναδικός ανάμεσα στους 10 που είδε την περιουσία του να αυξάνεται από την αρχή του έτους.

Ο φημισμένος επενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway αύξησε την περιουσία του κατά 1,4 δισ. δολάρια στα 110 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της εταιρείας του έχει ενισχυθεί κατά 1% αυτό τον μήνα. Ο Buffett έχει χαρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τις μισές από τις μετοχές «Α» της Berkshire που κατείχε από το 2006, αλλά εξακολουθεί να έχει στην ιδιοκτησία του περίπου 239.000 μετοχές, οι οποίες αξίζουν 109 δισ. δολάρια.

Ο Ιανουάριος έχει υπάρξει πιο άσχημος για τους άλλους δισεκατομμυριούχους, με την περιουσία του CEO της Tesla, Elon Musk, να συρρικνώνεται κατά 30 δισ. δολάρια, στα 240 δισ. δολάρια, λόγω της πτώσης της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 23%.

Αντίστοιχα, η περιουσία του Jeff Bezos υποχώρησε κατά 23 δισ. δολάρια, στα 169 δισ. δολάρια, λόγω της πτώσης της Amazon κατά 15%.

Ο CEO της LVMH Bernard Arnault, ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates και ο πρώην CEO της εταιρείας Steve Ballmer, οι συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg και ο πρόεδρος της Oracle Larry Ellison είδαν επίσης τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται, λόγω της πτώσης των μετοχών των εταιρειών τους.

Εξαιρουμένου του Buffett, οι εννέα άλλοι δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά 15 δισ. δολάρια φτωχότεροι, κατά μέσο όρο, από τις αρχές του έτους. Βέβαια, η συνολική περιουσία τους ανέρχεται στα 1,2 τρισ. δολάρια.

Ασφαλώς, πρόκειται για θεωρητικά νούμερα, αφού ο πλούτος αυτός είναι σε μετοχές, επομένως η όποια αύξηση ή μείωσή του εγγράφεται μόνο εάν οι επιχειρηματίες αυτοί πουλήσουν τις μετοχές.