Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει 1.081 θανάτους αμάχων και 1.707 τραυματισμούς στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας πως ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν σημαντικά υψηλότερος.

Παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών εργάζονται για να επαληθεύσουν τις αναφορές περί επιπρόσθετων θανάτων σε σημεία σφοδρών συγκρούσεων, στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβο και Ντονέτσκ, όπου βρίσκεται η πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ουκρανία: Ξεπέρασαν τις 16 χιλιάδες οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών

Περίπου 16.100 εκτιμά ο ουκρανικός στρατός ότι είναι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες μετά από τριάντα ημέρες πολέμου στην Ουκρανία. Θυμίζουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καθημερινά κάνουν αντίστοιχη ανακοίνωση, σε μια κίνηση που στόχο έχει τόσο να αναδείξει ότι αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή, αλλά και ρίξουν το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση, άλλοι περίπου 300 στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ 31 ακόμα τανκς καταστράφηκαν. Επίσης, με βάση την ίδια πηγή, άλλα επτά αεροπλάνα καταρρίφθηκαν, όπως και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, άλλα 21 drones έχουν χτυπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανάμεσα σε άλλα. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκτιμήσεις του ουκρανικού στρατού για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων σε προσωπικό και εξοπλισμό.