Ένας ογκώδης φάκελος που περιλαμβάνει τον «βίο και την πολιτεία» επώνυμου συστημικού τραπεζίτη, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι της Ανεξάρτητης Αρχής για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αρχή έχει ήδη πραγματοποιήσει εκτεταμένο έλεγχο στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου τραπεζίτη, ο οποίος θήτευσε με πολλούς και διάφορους εναλλασσόμενους ρόλους και οφίτσια σε τράπεζα και τις θυγατρικές της που συνταράχτηκαν και κατέρρευσαν υπό το βάρος της κακοδιαχείρισης, σκανδάλων, απιστίας, υπεξαιρέσεων και …θαλασσοδανείων!!!

Ο εν λόγω τραπεζίτης, που πλέον έχει μετακινηθεί σε άλλες τραπεζικές πολιτείες, ελέγχεται μεταξύ άλλων διότι η πληρωμή των κόκκινων προσωπικών του δανείων έγινε με κεφάλαια που εισέρευσαν από το εξωτερικό και των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται! Ούτε έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες!

Επιπροσθέτως η συνεχής εναλλαγή διοικητικών ρόλων στο πιστωτικό ίδρυμα, προκαλεί περαιτέρω υποψίες στα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής και προβληματισμούς!

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν, ότι στην ανεξάρτητη Αρχή έκαναν την εμφάνιση τους απόψεις και επιχειρήματα που λένε ότι ο εν λόγω επώνυμος τραπεζίτης δεν πρέπει να ελεγχθεί για τυχόν ξέπλυμα καθώς το τραπεζικό σύστημα υπόκειται στο ΤΧΣ και άρα, υπό μία διασταλτική ερμηνεία του νόμου, δεν είναι υπόχρεος υποβολής πόθεν Εσχες!

Κυριακή κοντή γιορτή! Ες αύριον τα σπουδαία…