Με τον Ντάνιελ Ποντένσε μεγάλο πρωταγωνιστή, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 2-0 για την 9η αγωνιστική της Super League. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν απολαυστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι των Πειραιωτών και πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (10′, 54′) οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Ο Ιβηρας μεσοεπιθετικός έχει 5 γκολ και 2 ασίστ σε 6 παιχνίδια στη φετινή Super League. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο ματς που σκοράρει δύο γκολ, καθώς «ντοπιέτα» είχε και στο διπλό του Ολυμπιακού στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-3).

Γκολάρα από τον Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Μασούρας είδε τον Ποντένσε στην αριστερή πλευρά, έκανε την ψηλοκρεμαστή μπαλιά και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ των Πειραιωτών με υπέροχο τελείωμα με το δεξί έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα του Μπάουμαν για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι και στο 24’ απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη βαθιά μπαλιά από δεξιά, ο Μαυροβούνιος προσπάθησε να κοντρολάρει με το στήθος, αλλά τον πρόλαβε ο Μπάουμαν και μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιόβετιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο έμπειρος επιθετικός σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Μπάουμαν.

Στο 33’ ο Γιόβετιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Ποντένσε, αυτός αντί να σουτάρει, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Μασούρα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Πασαλίδης πρόλαβε τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού και απομάκρυνε. Στο 40’ ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του, με τον Μπάουμαν να μπλοκάρει.  Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (45’) ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-1.

Ποντένσε… Χ2!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ, με τον Μασούρα στο 48’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρμα των Πειραιωτών.Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Πασαλίδη και βγήκε κόρνερ. Στο 50’ και στο 51’ ο Ολυμπιακός είδε δύο ακόμα τελικές με τον Όλα Σολμπάκεν, αλλά και τα δύο σουτ του Νορβηγού εξτρέμ έφυγαν άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε και πάλι με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν την άμυνα του ΟΦΗ, ο Γιόβετιτς έκλεψε την μπάλα, «ψάρωσε» τον Μπάουμαν, έδωσε δίπλα του στον Πορτογάλο σούπερ σταρ και αυτός με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Μασούρας βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 64’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0 με τον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος φορ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά ο Μπάουμαν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Ελ Κααμπί και Μπιέλ να παίρνουν τις θέσεις των Γιόβετιτς και Σολμπάκεν.

Ο Νταμπράουσκας απάντησε με τους Ριέρα και Τοράλ αντί των Ντίκο και Γκαγέγος, με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 70’ και στο 72’. Στην πρώτη περίπτωση ο Τοράρινσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Κρητικοί έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Τοράλ προωθήθηκε, βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 75’ ο Μπιέλ σούταρε μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ λίγο αργότερα να ρίχνει στο παιχνίδι τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μασούρα (76’). Την ίδια κατάληξη με την προσπάθεια του Μπιέλ είχε και η αντίστοιχη του Ποντένσε στο 82’. Ο Πορτογάλος έψαξε το χατ-τρικ, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Μετά την ευκαιρία του Ιβηρα, ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τους Καρβάλιο και Σκάρπα αντί των Καμαρά και Ποντένσε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46΄ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79΄ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67΄ Τοράλ), Μπάκιτς (25΄ Λουίζ Φελίπε), Ντίκο (67΄ Ριέρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Κίνι, Καμαρά (83΄ Σκάρπα), Έσε, Μασούρας (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Σολμπάκεν (65΄ Μπιέλ), Ποντένσε, Γιόβετιτς (65΄ Ελ Κααμπί)

Διαβάστε ακόμη: