Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο δομικός ανασχηματισμός μετατίθεται για του… χρόνου!!!

Ούτε τώρα θα γίνει με την αφορμή των δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. ούτε στις αρχές Σεπτεμβρίου με αφορμή την ΔΕΘ!

Οι δημοσκοπήσεις και η ανυπαρξία αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν τον δρόμο!

Οπότε όλες οι κινήσεις τακτικής αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας!

Τούτο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και αστοχίες αναφορικά με τη δράση και τα καθήκοντα συγκεκριμένων υπουργών!

Καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι μπορεί ανασχηματισμός να μην γίνει, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις μετρημένες στα δάχτυλα, καθώς και ανατροπές αρμοδιοτήτων!

Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί ένας προβληματισμός αναφορικά με τη συνολική εικόνα του Βασίλη Κικίλια, από τον οποίο ούτως ή άλλως έχουν αφαιρεθεί οι βασικές αρμοδιότητες! Θα επιδιωχθεί να καταστεί στον υπουργό σαφές τι ακριβώς επιθυμεί από εκείνον ο πρωθυπουργός, όπως το να ρίξει βάρος στην αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, για παράδειγμα. Αν δεν το καταλάβει, τότε θα υπάρξουν συνέπειες…

Προβληματισμός υπάρχει και με τον Γεραπετρίτη, ο οποίος μολονότι έχει την ικανότητα παρακολούθησης του νομοθετικού έργου, εντούτοις διαρκώς φέρεται να εμπλέκεται σε ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, παρεμβάσεις σε υπουργούς και θεσμικά όργανα, προσωπική ατζέντα με επιχειρηματίες, ξενοδόχους και διαπλεκόμενα συμφέροντα, συστήματα ΜΜΕ καθώς και περίεργες «εντολές» σε Αρχές για αναζήτηση «πληροφοριών» και για «ελέγχους» κατά το δοκούν!

Όλα αυτά είναι γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα πάρει θέση!

Υπάρχει ακόμη ζήτημα αρμοδιοτήτων, όπως για παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη διαχείριση του οποίου ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τον απόλυτα επιτυχημένο υπουργό ψηφιακής πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη!

Τέλος, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να στηρίξει απόλυτα τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση που βάλλονται αναίτια!

Όπως για παράδειγμα τον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, έναν έντιμο και ικανό πολιτικό άνδρα που ξεβρόμισε το Πεντάγωνο από τα κατακάθια και τα απολειφάδια προηγούμενων εποχών, πρόσωπα ταυτισμένα με τη διαπλοκή και τους εμπόρους όπλων!