Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο τραγουδιστής της κάντρι Μπραντ Πέισλι κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Same Here», στο οποίο ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένζκι μιλάει περήφανα για τη χώρα και το λαό του.

Είναι το πρώτο τραγούδι του Πέισλι από τον νέο του άλμπουμ με τίτλο «Son of the Mountains», που θα κυκλοφορήσει από την Universal Music Group Nashville. Το «Same Here» γράφτηκε από εκείνον μαζί με τον Λι Τόμας Μίλερ και τον frontman των Dawes Τέιλορ Γκόλντσμιθ.

Αν και δεν αναφέρεται στην Ουκρανία, το τραγούδι τελειώνει με τον Πέισλι και τον Ζελένζκι σε συνομιλία, ηχογραφημένη κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Ο Ζελένσκι μιλά για την επιθυμία των Ουκρανών για ελευθερία, προσθέτοντας «δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο χωρών μας σε τέτοιες αξίες».

«Απλώς δεν υπάρχουν διαφορές», δήλωσε ο Πέισλι στο Associated Press. «Μπορείτε να μας βάλετε σε διαφορετικά μέρη με διαφορετικές σημαίες και διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε τόσες πολλές ομοιότητες».

Τα έσοδα από τα δικαιώματα του τραγουδιού θα δοθούν στην United24 για την κατασκευή κατοικιών για χιλιάδες Ουκρανούς των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν στον πόλεμο, είπε ο τραγουδιστής.

Ζελένσκι: «Θα νικήσουμε τους πάντες!»

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε ένα μήνυμα αντίστασης προς τους κατοίκους της χώρας του, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «θα νικήσουμε τους πάντες».

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.

«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.

«Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον μία επαφή στο τηλέφωνό μας που δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το τηλέφωνο», προσθέτει ο Ζελένσκι. «Κάποιον που δεν θα απαντήσει στο SMS ‘τι κάνεις;’. Δύο απλές λέξεις που απέκτησαν νέο νόημα στη διάρκεια του ενός χρόνου του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε εξάλλου τους συμπολίτες του. «Γίναμε ένας μεγάλος στρατός», δηλώνει στο βίντεο. «Έχουμε γίνει μία ομάδα στην οποία κάποιος βρίσκει, κάποιος πακετάρει, κάποιος φέρνει, αλλά όλοι συνεισφέρουν», τονίζει.

Χαρακτήρισε μάλιστα το 2022 ως το έτος της ανθεκτικότητας, της γενναιότητας, του πόνου και της ενότητας.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι επιβιώσαμε. Δεν ηττηθήκαμε. Και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε φέτος!», καταλήγει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Διαβάστε περισσότερα