Την ώρα που οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα μεθοδεύουν αύξηση κεφαλαίου μαμούθ της τάξης των 300-500 εκατ. ευρώ για να «πετάξουν έξω» τους «παρείσακτους» δήθεν εφοπλιστές των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, οι περίφημοι Μπακοκαυμενάκηδες, (που κατά τις πληροφορίες δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα των 100-170 εκατ. ευρώ για να συμμετάσχουν στην αύξηση του Ελλάκτωρα) βλέπουν μπροστά τους να διανοίγεται μια μοναδική ευκαιρία να πουλήσουν!!!

Από δύο μάλιστα πανίσχυρους επιχειρηματικούς – επενδυτικούς παράγοντες!

Και η πλάκα είναι ότι οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) του Μαινάλου και του γηπέδου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κάνουν τους δύσκολους!!!

Μολονότι εκτός όλων των άλλων αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα – ανοίγματα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ με την Volton καθώς και τις ποινικές διώξεις μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη!

Το γεγονός είναι ότι πρώτη σοβαρά ενδιαφερόμενη υπήρξε Μεγάλη Επιχειρηματική οικογένεια, από τις ισχυρότερες στην Ελλάδα, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη των Ολλανδών υπέβαλε πρόταση στους Μπακοκαυμενάκηδες για την απόκτηση του 30% των μετοχών τους, στην αρχική τιμή των 1,30 ευρώ ανά μετοχή, για να ανέβουν στη συνέχεια στα 1,50 ευρώ, με τους «εφοπλιστές» να ζητάνε ακατέβατα 1,80 ευρώ ανά μετοχή!

Έτσι, κάπου εδώ το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής οικογένειας που ελέγχει κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο, πάγωσε!

Και στο σημείο αυτό φέρεται να εμφανίζεται ένας ξένος φίλος από τα παλιά, ο περίφημος Τσέχος Σμετς, με μετοχική παρουσία στην Τρ. Πειραιώς και τον ΟΠΑΠ! Ο οποίος είχε διεκδικήσει και την ΔΕΠΑ Υποδομών υποβάλλοντας πρόταση στον σχετικό διαγωνισμό του Δημοσίου στον οποίο τελικά πλειοδότησε η κοινοπραξία Italgas – Ομίλου Κοπελούζου!

Ο Τσέχος Σμετς, που σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να εμπλακεί χωρίς τη συναίνεση – σύμφωνη γνώμη των Ολλανδών, φέρεται να υπέβαλε πρόταση που έφτασε μέχρι και τα 1,75 ευρώ!!!

Όσα περίπου ζητάνε οι Μπακοκαυμενάκηδες που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει!

Ωστόσο, τη στιγμή που όλα έδειχναν πως το deal κλείνει, φήμες της τελευταίας στιγμής – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- κάνουν λόγο για επανάκαμψη και επιστροφή της μεγάλης οικογένειας των Βορείων Προαστίων, την επικράτηση της οποίας (ας μην γελιόμαστε) επιθυμούν διακαώς και οι Ολλανδοί, για λόγους επιχειρηματικούς και μεγάλων προσδοκιών γύρω από την Ενέργεια και τα Σκουπίδια!

Υπό αυτή την έννοια το ερωτηματικό παραμένει: αυτό το ποσοστό ποιος θα το πάρει; Ο Τσέχος ή η μεγάλη οικογένεια;

ΥΓ. Υπάρχει πάντα να ξέρετε και το θλιβερό ενδεχόμενο οι «εφοπλιστές» Μπακοκαυμενάκηδες να μείνουν με τον «Μουτζούρη» στο χέρι, στον βαθμό που δεν αποδεχθούν τις προτάσεις εξαγοράς των μετοχών τους και ταυτοχρόνως δεν καταφέρουν να διασφαλίσουν – όπως ακούγεται- τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρα!

ΥΓ 2: Ακόμη και να τα βρουν τα λεφτά της ΑΜΚ οι Αρκάδες «εφοπλιστές», πόσο εύκολο είναι να τα «φέρουν μέσα», να τα βάλουν στην αύξηση και να δικαιολογήσουν την προέλευση τους;