Στον απόηχο της ακύρωσης του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα ήταν ενδιαφέρον να ερευνήσει κανείς το προφίλ και το παρελθόν του πιο προβεβλημένου στα μέσα ενημέρωσης εκπροσώπου ενός από τα σχήματα που συμμετείχαν και συγκεκριμένα του κου John Χαραλαμπάκη, καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Κεντάκι και διευθύνοντος συμβούλου της Black Summit Financial Group Inc., η οποία, συμμετέχοντας σε σχετική κοινοπραξία, κατέθεσε μία από τις δύο προσφορές για το ως άνω λιμάνι.

Ο κύριος Χαραλαμπάκης εμφανίζεται ως γκουρού της οικονομίας, με ριζοσπαστικές απόψεις για το Ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κεντρικές τράπεζες και έγκριτος καθηγητής Οικονομικών.

Σε πολλές συνεντεύξεις του δε εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως για λιμάνια, γι΄αυτό και το ως άνω σχήμα, εκτός από τον διαγωνισμό για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έχει καταθέσει και τη μοναδική προσφορά για το λιμάνι της Καβάλας, ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής!

Η απόλυση από το Πανεπιστήμιο Asbury του Κεντάκι, το εμπόριο κρασιών, η εξαπάτηση επενδυτών και οι δωρεές για φιλανθρωπίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!

Ερευνώντας, όμως, το προφίλ και το υπόβαθρο του συγκεκριμένου καθηγητή, ανακαλύπτει κανείς αρκετά σκοτεινά σημεία στο, όχι και τόσο, μακρινό παρελθόν του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από διάφορα δικαστικά έγγραφα που μπορεί κανείς εύκολα να βρει δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, ο κ. Χαραλαμπάκης το 2010 απελύθη από το Πανεπιστήμιο του Asbury στο Κεντάκι, του οποίου ήταν καθηγητής οικονομικών επί περίπου 19 έτη, όταν το Πανεπιστήμιο δέχτηκε πολλές καταγγελίες, από διαφορετικές πηγές, για εμπόριο κρασιών από την Ελλάδα στις ΗΠΑ πράγμα που παραβίαζε τις πολιτικές του Πανεπιστημίου για τους μόνιμους καθηγητές του και για εξαπάτηση επενδυτών εκ μέρους του, μέσω διαφόρων επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που είχε συστήσει.

Από τις καταγγελίες αυτές προκύπτει ότι ο κ. Χαραλαμπάκης, χρησιμοποιώντας την θέση του και την φήμη του ως καθηγητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, έπειθε διάφορους πλούσιους επενδυτές και δωρητές να επενδύουν ή να δωρίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εταιρίες επενδυτικού σκοπού ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχε συστήσει ο ίδιος, τα οποία όμως χρήματα ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους δόθηκαν, αφού ούτε οι επενδύσεις, ούτε οι φιλανθρωπίες που προωθούσε ο Χαραλαμπάκης πραγματοποιήθηκαν ή υλοποιήθηκαν ποτέ (όπως, π.χ., ένα νοσοκομείο στην Ελλάδα ή ένα κτιριακό συγκρότημα στη Γαλλία), αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Χαραλαμπάκη για δικά του προσωπικά έξοδα και σκοπούς.

Φαίνεται ότι είχε ασκηθεί μάλιστα και αγωγή για παραπλάνηση κατά του κ. Χαραλαμπάκη από τους κληρονόμους ενός δωρητή, χωρίς όμως να υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για την τύχη της.

Τα ερωτήματα για την πολυτελή ζωή του κυρίου καθηγητή… Οι απολαβές των 60.000 το χρόνο και το σπίτι των 700 χιλιάδων δολαρίων!!! Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές

Ερωτήματα είχε δημιουργήσει και το γεγονός ότι ο κ. Χαραλαμπάκης ζούσε μία πολύ άνετη ζωή που δεν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές του δηλώσεις και τα ποσά των πανεπιστημιακών του μισθών, που ήταν λιγότερα από 60.000 δολάρια ετησίως, ενώ την ίδια περίοδο με την σύζυγό του έχτισαν ένα σπίτι με εκτιμώμενη αξία πάνω από 700.000 δολάρια.

Υπήρχαν όμως κι άλλες καταγγελίες, για κακοποιητική και υποτιμητική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους των επιχειρήσεών του, οι οποίοι ήταν πρώην φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο, και για μη πληρωμή των νόμιμων μισθών τους.

Και όλα αυτά ενώ ήδη υπήρχε επί αρκετά έτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της διοίκησης του Πανεπιστημίου για παραμέληση των καθηκόντων του στο Πανεπιστήμιο, λόγω της ενασχόλησής του με τις προσωπικές του επιχειρήσεις και υποτιθέμενες φιλανθρωπίες.

Μεσάζων σε «μυστική» αγοραπωλησία χρυσού!

Στα δικαστικά έγγραφα που εμφανίζονται στο διαδίκτυο αναφέρεται και μία άλλη περίεργη ιστορία, όπου ο κ. Χαραλαμπάκης, σύμφωνα με δικούς του ισχυρισμούς, ενεργούσε το έτος 2009 ως μεσάζων σε μία «μυστική» διεθνή αγοραπωλησία ράβδων χρυσού, η οποία δήθεν θα του απέφερε προμήθεια εκατομμυρίων δολαρίων, συναλλαγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε για λόγους που ο Χαραλαμπάκης καταλογίζει στο Πανεπιστήμιο που εκείνη την περίοδο τον είχε θέσει σε αναστολή λόγω των καταγγελιών, και για τον λόγο αυτόν ο κ. Χαραλαμπάκης είχε δηλώσει στην φορολογική του δήλωση του έτους 2009 επιχειρηματική ζημία ύψους 22.000 δολαρίων.

Η αναστολή (αρχικά) και η απόλυση (οριστικά) από το Πανεπιστήμιο! Η απόρριψη των δικαστικών του ενστάσεων από την Δικαιοσύνη

Όλες οι παραπάνω καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα ο κ. Χαραλαμπάκης αρχικά να τεθεί από το Πανεπιστήμιο Asbury σε περίοδο αναστολής και τελικά να απολυθεί, παρά τις προσπάθειές του, μέσω των εσωτερικών οργάνων του Πανεπιστημίου, να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον του.

Ο κ. Χαραλαμπάκης μετά στράφηκε δικαστικά κατά του Πανεπιστημίου κατηγορώντας το για διακριτική συμπεριφορά λόγω της ελληνικής καταγωγής του, για παραβίαση εργασιακής σχέσης και για δυσφήμιση, όμως η σχετική αγωγή απερρίφθη σε όλους τους βαθμούς από τα αρμόδια αμερικανικά δικαστήρια.

 

Η σύγκρουση συμφερόντων, η Black Summit Financial Group, η Αλεξανδρούπολη και το Λιμάνι της Καβάλας

Πέραν όμως της ανωτέρω αντιδικίας του κ. Χαραλαμπάκη με το Πανεπιστήμιο Asbury, υπάρχει και μία απόφαση του 2021 του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων & Κινητών Αξιών του Κεντάκι (κρατική ρυθμιστική αρχή), το οποίο, σε έλεγχο ρουτίνας το 2019, διαπίστωσε ότι ο κ. Χαραλαμπάκης και η εταιρία του “Black Summit Financial Group Inc.” (συμμετέχουσα στο επενδυτικό σχήμα για το λιμάνι της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης), ως σύμβουλοι επενδύσεων είχαν αποκρύψει από τους πελάτες τους την σύγκρουση συμφερόντων που είχαν λόγω της συμμετοχής του κ. Χαραλαμπάκη σε εταιρίες χρηματοοικονομικού σκοπού, στις οποίες έπεισαν τους εν λόγω πελάτες τους να επενδύσουν.

Τον πήραν χαμπάρι οι Αμερικανοί της πρεσβείας στην Αθήνα! Τώρα κοροϊδεύει την Βουλγαρική κυβέρνηση, αλλά και εκεί έχουν ήδη αντιληφθεί το ποιόν του!

Δεν ξέρουμε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο η κυβέρνηση θεώρησε ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, έπρεπε να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου και ακύρωσε τον διαγωνισμό, αλλά όλα τα παραπάνω σίγουρα ακούγονται ιδιαίτερα ανησυχητικά για τον προτιμώμενο επενδυτή του λιμανιού της Καβάλας…

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τον Ελληνοαμερικανό Χαραλαμπάκη τον πήραν χαμπάρι οι Αμερικανοί της πρεσβείας στην Ελλάδα , αλλά αυτός «άνοιξε τα φτερά» και κοροϊδεύει τώρα τη νέα Βουλγαρική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της, αλλά από ότι μαθαίνουμε ήδη και εκεί έχουν αντιληφθεί το ποιον του…

Διαβάστε περισσότερα