Η άκρατη φιλολογία που επικρατεί γύρω από το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού, έχει προκαλέσει ειδικές αναφορές και μια ονοματολογία που τροφοδοτείται μέσα από σκοπιμότητες συγκεκριμένων κέντρων και μιντιακών πηγών!

Για παράδειγμα, συγκεκριμένη πολιτικοοικονομική ιστοσελίδα παίζει …νυχθημερόν, την επικείμενη επιστροφή στην κυβέρνηση του Τάκη Θεοδωρικάκου και μάλιστα σε υπουργικό θώκο αιχμής!

Υποστηρίζοντας ότι ο Τάκης είναι απαραίτητος, δυνατός επικοινωνιολόγος και αναλυτής ενώ προέρχεται από την αριστερά και υπήρξε – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ο καθοδηγητής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία του προς την εξουσία!

Διάφορα άλλα ΜΜΕ μέσα από στήλες και αρθρογραφία προβάλουν την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προς το κέντρο και τη χρησιμοποίηση στελεχών από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο Σημιτικό μπλοκ!

Με συνεχείς ειδικές αναφορές στα πρόσωπα της κυρίας Διαμαντοπούλου και του κ. Φλωρίδη! Αλλά και κάποιων άλλων!

Μία τρίτη τάση που επικρατεί στη σεναριολογία γύρω από τα πρόσωπα του θρυλούμενου ανασχηματισμού είναι αυτή της προσέγγισης – διεύρυνσης με τους …Καραμανλικούς!

Το ερώτημα ωστόσο «ποιοι είναι οι Καραμανλικοί» φαντάζει δυσεπίλυτο!

Υπό την έννοια ότι η πλειοψηφία των προβεβλημένων στελεχών της συγκεκριμένης τάσης συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα!!!

Από την προεδρία της Δημοκρατίας, μέχρι τις …υπηρεσίες, την Δικαιοσύνη, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και πάει λέγοντας…

Μέσω των …Καραμανλικών οι οποίοι αποδείχτηκαν Δούρειοι Ίπποι της παράταξης, διεμβόλισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την Νέα Δημοκρατία και κυριάρχησαν επί μια πενταετία στην εξουσία!

Ποιοι είναι λοιπόν οι …Καραμανλικοί μέσω των οποίων θα γίνει η διεύρυνση;

Πέραν της προφανούς σοβαρής περίπτωσης του Θ. Ρουσσόπουλου, η πλειονότητα των …Καραμανλικών κινείται μεταξύ Κουμουνδούρου, γραφικότητας και Ακροδεξιάς, με το προκάλυμμα της δήθεν πατριωτικής δεξιάς!

Ας μη μας σκοτίζουν άλλο λοιπόν τα παπαγαλάκια των μίντια και τα θλιβερά παράκεντρα που εξυπηρετούν σκοπιμότητες καθ’ υπαγόρευση!