Με ένα παραληρηματικό μανιφέστο ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εξελίξεις πλέον αναμένονται καταιγιστικές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση Πολάκη αιφνιδίασε την κίνηση των «87» αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος θυσίασε την Αθηνά Λινού προκειμένου να εξευμενίσει τον Μινώταυρο από τα Σφακιά.

Το τοπίο που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θολό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα.

Ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που έχει γνώση των ισορροπιών και του παρασκηνίου αποκάλυψε στο radar.gr ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βαδίζει ολοταχώς σε τριχοτόμηση.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έχει η πρόταση μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να στήσει το δικό του μαγαζάκι ακόμη και αν μείνει με οκτώ βουλευτές.

Μονόδρομος για τον Πολάκη, που διαθέτει μηχανισμό και επιρροή στη βάση, είναι να ηγηθεί ενός δικού του κόμματος το οποίο θα κηρύξει τον πόλεμο στη διαπλοκή, τα Μέσα Ενημέρωσης, τη Δικαιοσύνη, μέσα από ένα διαρκές αντάρτικο.

Βέβαια δεν αποκλείεται ο Πολάκης να βρεθεί και πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε περίπτωση κατά την οποία η κίνηση των «87» αποφασίσει να εγκαταλείψει οριστικά το τοξικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εξελίξεις αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ασχολείται μόνο με τον Παναθηναϊκό, να βγει από τα λαγούμια.

Σε περίπτωση κατά την οποία στηθούν κάλπες, η κίνηση των «87» που εκφράζει τον Αλέξη Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να προτείνει υποψήφιο για αρχηγό.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έχει διαμηνύσει ότι θα είναι υποψήφιος ανεξαρτήτως αν υποστηριχθεί από τους «87».

Το ίδιο και ο Νίκος Φαραντούρης.

Οι δύο αυτές υποψηφιότητες λειτουργούν υπονομευτικά σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη που είναι ο βασικός εκφραστής του Αλέξη Τσίπρα.

Προβληματισμός επικρατεί και για τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με ευρύτερη στήριξη.

Η πολυδιάσπαση και οι πολλές υποψηφιότητες εγκυμονούν τον κίνδυνο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν ακόμη εκλεγεί νέος αρχηγός.

Γι’ αυτό στελέχη της κίνησης των «87» προτείνουν να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής που θα καταθέσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά στη συνέχεια να αποχωρήσουν για να αποφύγουν μία τοξική αντιπαράθεση που έτσι κι αλλιώς οδηγεί στην πολυδιάσπαση.

Απέναντι από τον Κασσελάκη βρίσκονται και οι εφημερίδες που παραδοσιακά στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύει ένα άρθρο μανιφέστο του Θανάση Καρτερού που αποδομεί στην κυριολεξία τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τον κατηγορεί για επίδειξη πλούτου και χολιγουντιανές εκδηλώσεις για τους γάμους του, την ώρα που οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ είναι απλήρωτοι.

Σε πολιτικό επίπεδο οι χαρακτηρισμοί για τον Κασσελάκη στο επίμαχο άρθρο είναι απαξιωτικοί.

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη ασκεί και το Documento, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε συνέντευξη του Παύλου Πολάκη και στο φύλλο αυτής της βδομάδας προανήγγειλε την πρόταση μομφής.

Τέλος η KONTRA με συνεχόμενη πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στηλιτεύει τις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη ενώ με την αρθρογραφία της επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε ακόμη: