…μια περίεργη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή έναν σεβάσμιο εφοπλιστή, μια συστημική τράπεζα και μια στοιχηματική εταιρία έλαβε χώρα κατά την εποχή των Capital controls!

Μολονότι έχουν περάσει κάποια χρόνια, η υπόθεση μαθαίνω σκαλίζεται από ενδιαφερόμενους και όπως λένε οι πληροφορίες έχει ήδη γίνει σχετική καταγγελία στην αρμόδια αρχή ξεπλύματος!

Από τις σκόρπιες πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα ραντάρ της στήλης, ο σεβάσμιος εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του είχε αποκτήσει δανειακές σχέσεις διαφόρων τύπων με την συστημική τράπεζα, κάποια στιγμή μετά από συναλλαγή σχετική με τη δανειοληπτική του σύμβαση με την τράπεζα έφερε από το εξωτερικό ένα ποσό της τάξης περίπου των 90 εκατ. το οποίο κατατέθηκε ως εισαγωγή συναλλάγματος κατά την περίοδο των capital controls.

Χρήματα απόλυτα νόμιμα δηλαδή, που προέκυπταν από συγκεκριμένη συναλλαγή βάσει της συμβασης με την τράπεζα, εισαγωγή κεφαλαίου από το εξωτερικό που βάσει της κείμενης νομοθεσίας παρά την απαγόρευση των capital controls μπορούσαν να σηκωθούν και να βγουν ξανά στο εξωτερικό!

Η διευκόλυνση και η καταγγελία στην Αρχή για το ξέπλυμα

Κάνοντας χρήση του δικαιώματος του νόμου, να μπορεί να βγάλει τα λεφτά αυτά ξανά στο εξωτερικό, οι πληροφορίες λένε πως ο σεβάσμιος ηλικιωμένος εφοπλιστής, κατόπιν παράκλησης στενού συγγενικού του προσώπου, δέχτηκε να διευκολύνει στοιχηματική εταιρία να βγάλει κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό παρακάμπτοντας τα capital controls.

Και κατά τις καταγγελίες το στενό συγγενικό πρόσωπο έλαβε (χωρίς να το γνωρίζει ο σεβάσμιος εφοπλιστής τον οποίο ο στενός του άνθρωπος φέρεται να παραπλάνησε) αποζημίωση – μίζα- προμήθεια 10%!!!

Η αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα φέρεται να μελετά την υπόθεση αυτή, η οποία φυσικά δεν έχει παραγραφεί, όπου κατά πληροφορίες θα διερευνήσει την τριγωνική ξεπλυματική σχέση μεταξύ εφοπλιστή, συγγενικού προσώπου, τράπεζας και στοιχηματζή προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδεικνύεται κακουργηματική πράξη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αλλά και φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων!