Κουίζ 1:

Όπως είναι γνωστό, πολύ πρόσφατα η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμοι) παίρνει τη σκυτάλη πλέον για να φέρει εις πέρας τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει πάρει 5,75 δισ. ευρώ σε άμεση ενίσχυση από το Ταμείο, ενώ έχουν εκταμιευτεί 5,35 δισ. ευρώ σε δάνεια για την επίτευξη των στόχων.

Το σύνολο θυμίζω των κονδυλίων του Ανάκαμψης θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 36 δις με τα παρελκόμενα.

«Παρά τη θετική αρχή σε ότι αφορά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις στο εξής οι οποίες απαιτούν εντατική προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης» εκτιμά η Κομισιόν και οι άνθρωποί της υπαινίσσονται ξεκάθαρα πως μόνη της η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει τους πόρους του Ταμείου οπότε, ‘πακτωλός’ από κονδύλια θα κατευθυνθούν σε Περιφέρειες και Δήμους.

Η αντίδραση ενός πολύ προβεβλημένου υπουργού ήταν απόλυτη: «ευτυχώς που κόψαμε το Γιώργο από τη δεύτερη θητεία του, γιατί θα τα έκανε όλα τα εκατομμύρια 800άρια σε αναθέσεις και δεν θα έβρισκε ποτέ κανείς άκρη, μόνο ο ίδιος θα ήξερε!».

Όποιος δεν κατάλαβε ποιόν Γιώργο εννοούσε, κερδίζει το …ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας γραμμένο σε Αττική σύνταξη μάλιστα!

3 Kουΐζ: O προβεβλημένος υπουργός, τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα πάνε σε Δήμους και Περιφέρειες, ο Γιώργος που «κόπηκε» και οι απευθείας αναθέσεις με τα 800άρια που γλιτώσαμε!

Κουίζ 2:

Δεν θέλω να σας κουράσω μέρες που είναι γι’ αυτό τα κουίζ είναι πανεύκολα: Για το ίδιο ακριβώς θέμα (Σ.Σ. απασχολεί ιδιαίτερα πολλούς αυτό το θέμα αφού έχει να κάνει με πάνω από 36 δις) άλλος Υπουργός που άλλαξε Υπουργείο μετά τις εκλογές και … ‘δελφινίζει’ (η έκφραση ανήκει σε άλλο Υπουργό και σημαίνει ‘το παίζει δελφίνος, ήτοι επίδοξος διάδοχος’) αγρίως, έκανε επίσης δηκτικό σχόλιο: «ώστε όλα τα λεφτά θα πάνε στο ταμείο του …Κωστάκη; Προβλέπω να αυξηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα, αφού με τόσα λεφτά που θα πάρει δεν θα διστάσει να κάνει …και άλλα!».

Μεγάλη κακία φυσικά την οποία δεν υιοθετούμε, αλλά τη μεταφέρουμε.

Όποιος δεν κατάλαβε ποιος ο Υπουργός και ποιος ο …Κωστάκης, έ ας πάει να γίνει μικροπωλητής στην Ομόνοια ή -ακόμη καλύτερα- στην Πλατεία Κοτζιά!

Αλλιώς θα τον πάρουν υποχρεωτικά…φαντάρο για την άγνοιά του…

Κουίζ 3:

Για ποιόν Υπουργό της κυβέρνησης, ρυθμιστικός σήμερα, -μετά την αποχώρηση Γρηγόρη Δημητριάδη- παράγων του Μαξίμου είπε : «αυτός παιδί μου δεν έχει καταλάβει ακόμη που βρίσκεται, ούτε ποιες αρμοδιότητες έχει, ούτε τί ακριβώς να υπογράψει ξέρει, δεν υπάρχει κάποιος να του εξηγήσει!»

Σε ερώτηση συνομιλητή του, αν είχε καταλάβει τί γινόταν στο προηγούμενο Υπουργείο που ήταν (‘παραγωγικά’ και τα δύο) απάντησε …φαρμακερά: «εκεί είχε υψηλή εποπτεία. Του τα ετοίμαζαν απέξω, του τα πήγαιναν μέσα και τα υπέγραφε. Τώρα …σκότος βαθύ επικρατεί στην αγορά!».

Διαβάστε ακόμη: