Σήμερα (21/10), ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση, καθώς αψήφησε κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο Δικαστής Καρλ Νίκολς επέβαλε, επίσης, χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 δολαρίων στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο Δικαστής ανέφερε ότι ο Μπάνον δεν έχει αποδεχτεί την ευθύνη για τις πράξεις του. «Ο σεβασμός στο Κογκρέσο είναι φυσικά ένα σημαντικό κομμάτι του συνταγματικού μας συστήματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ποινή έχει σκοπό να αποστείλει ένα μήνυμα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκολς συμφωνεί να καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής του Μπάνον, εφόσον η έφεση που θα κάνει είναι «έγκαιρη». Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάνον δε θα οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή.

Ο Στιβ Μπάνον αγνόησε την κλήτευση από την επιτροπή του Κογκρέσου να καταθέσει για την εισβολή ένθερμων υποστηρικτών του τέως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο Καπιτώλιο, την αμερικανική έδρα της νομοθετικής εξουσίας, την 6η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: