Σε κατάθεση καταγγελίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με θέμα «Αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Προέδρου της Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων με απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες εναντίον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» προέβη σήμερα η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη.

Το θέμα αφορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη οποία προεδρεύει εδώ και τρία χρόνια (και μάλιστα με ετήσια επανεκλογή δίχως την παραμικρή αμφισβήτηση για την παρουσία του) ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος είχε ένα φραστικό επεισόδιο με την Θεοδώρας (Δώρας) Αυγέρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεροβασίλη ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρησιμοποίησε «προσβλητικές εκφράσεις και απρεπείς χειρονομίες» και μάλιστα επικαλέστηκε  οπτικοακουστικό υλικό από το κανάλι της Βουλής.

Αυτό που ξέχασε όμως η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυρία Αυγέρη μπορεί να μην ακούγεται καθώς δεν είχε τον λόγο, ούτε μικρόφωνο αλλά υπάρχουν και πρακτικά της συνεδρίασης τα οποία αποκαλύπτουν την προκλητική συμπεριφορά αλλά και τους  χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του κ. Οικονόμου, ο οποίος προφανώς αντέδρασε στις προκλήσεις, χωρίς φυσικά να υπάρχει οτιδήποτε σεξιστικό όπως υπαινίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, βίντεο υπάρχει και δεν θα βαφτίσουμε το ψάρι κρέας…

Το ενδιαφέρον της ιστορίας όμως δεν είναι μια ακόμη αψιμαχία από τις δεκάδες καθημερινές στη βουλή αλλά η ανεξήγητη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί μια καταγγελία (που η κα. Γεροβασίλη, όπως όλοι, γνωρίζει την κατάληξη της) και το γιατί έγινε αυτό.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξαν παρόντες και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο κύριος Ξανθός και η κυρία Φωτίου.

Γιατί λοιπόν αν όσα ισχυρίζεται η κυρία Αυγέρη και η κυρία Γεροβασίλη είναι αληθινά γιατί δεν υπερασπίστηκαν τη συνάδελφο τους και δεν παρενέβησαν; 

Η απάντηση είναι απλή και προφανής. Γιατί ο Οικονόμου προκλήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία επιδιώκει να πάρει δημοσιότητα στην πλάτη ενός βουλευτή που έχει στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες (από την Αυγή και την Κουμουνδούρου) και αυτό το διέκριναν ακόμη και οι συνάδελφοι της στον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες και είδαν και άκουσαν αυτά που έλεγε και έκανε.

Αύτη είναι και η αιτία που κατατέθηκε η καταγγελία, καθώς η κα. Αυγέρη έπρεπε να στηριχτεί, από κάποιον τέλος πάντων, έστω και ετεροχρονισμένα ακόμη κι αν η διαχρονική απουσία της από τη συγκεκριμενη επιτροπή μαρτυρά το όλο στήσιμο του «επεισοδίου» στην πλάτη του Οικονόμου που είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Πληροφορίες δε λένε ότι μετά από αυτό η Αυγέρη παραπονέθηκε στο κόμμα ότι δεν την στήριξαν οι σύντροφοι της και έτσι επήλθε η …καταγγελία.

Επίσης, σήμερα, την επομένη του συμβάντος, εν τη απουσία της Αυγέρη, πως η συγκεκριμένη επιτροπή λειτούργησε «ρολόι», χωρίς την παραμικρή ένταση, όπως κάνει άλλωστε εδώ και τρια χρόνια καθώς είναι γνωστό ότι αποτελεί μια από τις πλέον δημοκρατικές και αποδοτικές επιτροπές;