Η «Αυγή», με σημερινό της δημοσίευμα, επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, παραποιώντας τα όσα είπε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ αναφορικά με τους πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Συγκεκριμένα, επέλεξε να απομονώσει μόνο την πρώτη πρόταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να αποδώσει στον Βασίλη Οικονόμου μία «προκλητική και χυδαία» απάντηση – όπως αναφέρει το κομματικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ – στο ερώτημα του τί θα γίνει με τους πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Ωστόσο, ο Βασίλης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του:

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, γιατί πρέπει ο καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Άρα, λοιπόν, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη και οι άνθρωποι που, ίσως, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη. Άρα, λοιπόν, με προσοχή η ΔΕΗ και οι πάροχοι πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και είναι σε αδυναμία. Για εμένα είναι πρωτεύον να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η ΔΕΗ έχει αυτό το πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει και η κυβέρνηση που έχει επιδοτηθεί με 800 εκατ. από τα κέρδη και τα διαθέσιμα της ΔΕΗ και έχουν πέσει το μήνα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καλυφθεί. Εκεί, λοιπόν, προσοχή. Αυτό συνιστώ εγώ».

Ο βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, επανήλθε μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου και επεξήγησε τι εννοούσε με τη φράση το «τζάμπα πέθανε», λέγοντας πως υπάρχουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να δει, αλλά πίσω από αυτά τα προβλήματα δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, το «τζάμπα» και ότι αυτές οι νοοτροπίες που κυριάρχησαν παλαιότερες δεκαετίες δεν πρέπει να συνεχίσουν.

Η φράση που απομονώθηκε από την «Αυγή»: