Το θέμα του Νοσοκομείου Μεσογείων κυριάρχησε στην αντιπαράθεση των βουλευτών Ανατολικής Αττικής. Ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ και ο Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση Μνημονίου με την Κύπρο για χρήση δωρεάς προς ανέγερση 100 κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι.

Στη διάρκεια της συζήτησης όμως το θέμα περιστράφηκε και στο μείζον ζήτημα της δημιουργίας Νοσοκομείου στα Μεσόγεια, θέμα σχετικά με το οποίο ο Βασίλης Οικονόμου έχει αναπτύξει έντονη δράση,  με αφορμή σχετική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που είχε προηγηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα είχε σχεδιάσει τη δημιουργία του με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βασίλης Οικονόμου αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή «με 25 εκατομμύρια παράγκα φτιάχνεις, νοσοκομείο δεν φτιάχνεις» ενώ επέρριψε ευθύνες για την ιδέα της κυβέρνησης Τσίπρα αυτό να δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας αφού έτσι δεν λαμβάνεται υπόψη ο υγειονομικός χάρτης της περιοχής που το έχει ανάγκη από τη Ραφήνα έως το Λαύριο».

Το ότι τα 10 εκατομμύρια της Κύπρου δόθηκαν τελικά για δημιουργία κοινωνικών κατοικιών ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι με τον τρόπο που λειτούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ απλά θέλησε να αρνηθεί τη δημιουργία των κοινωνικών κατοικιών χρησιμοποιώντας ως επίφαση το Νοσοκομείο Μεσογείων συμπληρώνοντας ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κορωπί για τη δημιουργία του παραμένει.

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της παρέμβασης Οικονόμου «επιστρατεύοντας» σειρά δημοσιευμάτων αλλά και δελτίων τύπου επαναφέροντας την άποψη ότι το Νοσοκομείο έπρεπε να γίνει στον χώρο του Κ.Υ. Ραφήνας.

Επανερχόμενος ο Βασίλης Οικονόμου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις του υπουργείου Υγείας ούτε άλλου είδους συγκροτημένες διαδικασίες για το νοσοκομείο από την εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Καταθέσατε εδώ στους ανθρώπους της Βουλής μόνο κάτι δελτία τύπου», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη.

«Και τέλος πάντων εάν θέλετε να κάνετε νοσοκομείο, θέλετε να το κάνετε –που;- στο Νταού; Να βγείτε να το πείτε στο Μαρκόπουλο, στο Κορωπί, στο Λαύριο, να πείτε “θέλουμε το Νταού της Ραφήνας”, να το πείτε στον Σαρωνικό, να το πείτε στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, να το πείτε στην Παλλήνη», πρόσθεσε ο  Βασίλης Οικονόμου για να καταλήξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει καμία σχετική συζήτηση ούτε με τους δημάρχους ούτε με τους πολίτες της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε αναφέροντας με ιδιαίτερη σαφήνεια: «Το νοσοκομείο στα Μεσόγεια θα γίνει και θα είναι δημόσιο νοσοκομείο, αλλά θα είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης μελέτης από το Υπουργείο Υγείας, όχι από εσάς, όχι από την Κύπρο».

Η φράση αυτή του κ. Οικονόμου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη με δεδομένο πλέον ότι είναι χιλιάδες οι πολίτες που υπογράφουν τη σχετική διακήρυξη και η οποία προήλθε από πρωτοβουλία συμπολιτών τους.

Είναι δε σαφές ότι μετά και την τελευταία παρέμβαση του κ. Οικονόμου η κυβέρνηση δια του υπουργείου Υγείας κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας των απαιτούμενων προϋποθέσεων ώστε το όραμα να γίνει πράξη.

Που «χάθηκαν» οι βουλευτές την ώρα που οι περιφέρειες τους καίγονταν;