Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας έξυπνος και οξυδερκής πολιτικός που έχει καταλάβει το μέγεθος της φθοράς που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Γιαυτό και έχει αναλάβει δράση μιλώντας ανοιχτά για τα όσα έχουν συμβεί. Όπως έκανε για παράδειγμα και σήμερα στην συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Δεν είναι εύκολο να θυμηθεί κανείς πότε άλλοτε Πρωθυπουργός έχει δώσει συνέντευξη τύπου ακριβώς μετά από μια μεγάλη κρίση απαντώντας λεπτομερώς και τεκμηριωμένα σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Ενημερωμένος, ψύχραιμος, με αυτοκριτική διάθεση και ενσυναίσθηση, σε αντίθεση από πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία παρέμειναν «κρυμμένα» καθ’ όλη τη διάρκεια των πυρκαγιών για να αρχίσουν να «ξεμυτίζουν» μόλις άρχισαν να ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Το radar πρώτο επεσήμανε τις ηχηρές απουσίες των Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη που χάθηκαν από προσώπου γης αλλά και άλλων στελεχών που ανενημέρωτα παραπληροφορούσαν και εξέθεταν τον πρωθυπουργό.

Αντίστοιχα, κάπως έτσι εξαφανίστηκαν και οι βουλευτές Αττικής, αλλά και της Ευβοίας, της Ηλείας, της Αρκαδίας, από τις περιφέρειες τους τις ώρες που αυτές καίγονταν.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους νυν βουλευτές αλλά και όσους πολιτεύτηκαν στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, όπως και όσους ακούγονται ότι θα πολιτευτούν εκεί, όπως για παράδειγμα ο Στέλιος Πέτσας.

 Βασίλης Οικονόμου

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Καπανδρίτι.

Ο μόνος που ήταν καθημερινά στα μέτωπα από τη μία και στα ΜΜΕ από την άλλη να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση όντας βουλευτής πυρόπληκτης περιφέρειας ήταν ο Βασίλης Οικονόμου. Μιλάμε βέβαια για έναν βουλευτή που ζει και αναπνέει στην περιφέρεια που εκλέγεται και όχι για έναν τουρίστα της πολιτικής που ζει στο Κολωνάκι και εκλέγεται στο… Καπανδρίτι.

Τώρα που ο Μητσοτάκης θα κάνει τον απολογισμό της κρίσης αυτής, και θα αποδώσει ευθύνες, και θα σχεδιάσει το αύριο της παράταξης και του τόπου θα πρέπει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Και να αξιολογήσει σωστά εκείνους τους βουλευτές που δεν φοβούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, όπως κι εκείνους που είναι εδώ μονάχα για τη «λεζάντα».