Silver alert για Γεραπετρίτη – Σκέρτσο! Silver alert έχει σημάνει στην κυβέρνηση για τον υπουργό Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτη ο οποίος καθ‘ όλη τη διάρκεια της εθνικής μάχης με τις φλόγες ήταν εξαφανισμένος!!!

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για τον πρωτοκλασσάτο υπουργό ο οποίος θα όφειλε λόγω θέσης δίπλα στον πρωθυπουργό και ρόλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να είχε δώσει το «παρών» με θέσεις ή δηλώσεις και σε κάθε περίπτωση να ηγηθεί τουλάχιστον κάποιου κλιμακίου επισκεπτόμενος πυρόπληκτη περιοχή.

Η ηχηρή απουσία του από κάθε μορφής δράση ή συμμετοχή κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην ιστορία της χώρας έχει εγείρει ζήτημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος της ΝΔ όπου κυριαρχεί η απορία και ο προβληματισμός γιατί ο υπουργός Επικράτειας εξαφανίσθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών για την κοινωνία και το Κράτος!

Εξαφανισμένος υπήρξε και ο έτερος ισχυρός του Μαξίμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος ο οποίος σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική που έχει καταστεί σαφέστατη, εμφανίζεται μόνο στις καλές ειδήσεις και κρύβεται στις άσχημες και δύσκολες!

Πριν την πυρκαγιά έλεγε, αφελώς και χωρίς έγκυρη πληροφόρηση ότι το κράτος διαθέτει 32 ελικόπτερα ετοιμοπόλεμα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς μεταξύ των οποίων και τα Σινούκ και στην πράξη αποδείχτηκε ότι Σινούκ υπήρχαν μόνο τρία και από αυτά μόνο το ένα μπορούσε να …πετάξει!

Έκτοτε ο Ακης Σκέρτσος, όπως ακριβώς και ο Γ. Γεραπετρίτης, εξαφανίστηκε στα δύσκολα.

Η απουσία του κατά τη διάρκεια της εθνικής τραγωδίας ήταν πασιφανής!

Και… εμφανίστηκε μόλις άρχισαν να έρχονται οι …καλές ειδήσεις, μέτρα και αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους, εξηγήσεις εκ των υστέρων για τη δύναμη πυρόσβεσης…

Σε κυβέρνηση και κόμμα η στάση των δυο προβεβλημένων και πρωτοκλασάτων υπουργών έχει προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις που εμμέσως εκδηλώνονται.

Επιπροσθέτως είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται πως ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής κρίσης διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον ρόλο και τη στάση του καθενός και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί άμεσα να αξιολογήσει την επάρκεια του πολιτικού – κυβερνητικού προσωπικού που στα μάτια της κοινωνίας κρίθηκε τη στιγμή που όλη η Ελλάδα βρισκόταν στις φλόγες…